torsdag 26 juli 2012

Semester från Bloggen!

Stugan i Åsen..
Så har jag även haft lite semester från Bloggen en vecka.

Nu har vi äntligen fått lite riktig sommar med temperaturer upp mot 30-strecket. Härligt för barnen att få vara  i alla fall några dagar på stranden även denna semester. Vi har nu haft två dagar på stranden ungarna har i stort sett varit i hela tiden. Själv har jag lyckats bli hyfsat bränd så idag får det nog bli skuggan för min del när resten av familjen drar till stranden.

i Nusnäs
Jag skall ta mig an norr gaveln på Stora stallet och rödfärga den, kan vara en lämplig aktivitet då den ligger i skuggan hela dagen ;-).

I förra veckan var vi i Dalarna. Det var fyra år sen jag var i Dalarna och faktiskt tre år sen någon vart i våran
fäbodsstuga där. Det var lite att städa upp. Lite krångel med maskinerna där men jag fick igång klippare mm till slut. Jag gick också över alla fönster och kittade om dom där det var akut och skrapade och oljade in alla fönstren, så nu står de sig i alla fall några år.

Bedövande vackert i dammen i Mångberg!
En av anledningarna att vi åkte till Dalarna (Siljansnäs) var också att Gunilla en av mina kusiner anordnade en kusinträff med anledning av att min kusin John var hemma från USA. Han bor med familjen i Utah sen ca 10 år tillbaka. Barnen var förhållandevis duktiga på svenska för att knappt ha varit i Sverige. Gratis hemspråksundervisning i USA? Knappast!!

Kusinträffen 21/7
Tyvärr så var det några som saknades tex mina stora barn och brorsans barn, men det var ändå en god uppslutning. Vi är bara 6 kusiner så det märks ju direkt när några inte är med. Vi var på Olsnäsgården utanför Siljansnäs vackert belägen i en vik av Siljan. Asta och Svea tog naturligvis chansen att bada även om vattnet knappast var mer än 15 grader.

Vi hade tur med vädret regnet kom först på morgonen vi hade planerat att åka hem så det passade ju alldeles utmärkt och bär vi i måndags kväll efter 8,15 timmars resa kom hem till Glimminge så var här ett fint sommarväder. Tjejerna badade dock varje dag i Dalarna, vi var på fem olika ställen och badade.

Alla 4 manliga kusinerna.
Vi hann också med att åka till Dalahäst tillverkningen i Nusnäs och se när de gör de berömda hästarna. Asta och Svea fick var sin häst som efter viss vånda blev en svart och en blå. Tjejerna hann också med att leka lite med sin sysslingar eller "nästkusiner" från USA.

Min bror Lars och Ann dök också upp på lördag fm så vi hann umgås ett par timmar innan det var dags för Kusinträffen och just denna Lördag hade vi också det bästa vädret med temperut upp mot 20 grader och mycket sol.  

Bad i Svarttjärn.
Skönt att var hemma igen, vårt hus i Leksandsåsens fäbod saknar mycket av den bekvämlighet vi är vana vid som El och rinnande vatten. Rickepump och Gasol kylskåp och Spis löser dock de mest basala behoven.
Sveas "var tänder man?" och "var är TV:n?" är ju dock befogade frågor för en liten tjej som ej upplevt detta tidigare. Dock var inte saknaden så stor det visade sig att man klarar sig riktigt bra utan TV.

Här hemma finns mer att ta tag i målning av stall och grund ligger närmast. Suckan har också bestämt sig för att sluta vara problemfri och har nu tänt motorvarningslampan dock utan nån märkbar störning av motorfunktionen...

Ikväll skall vi ha gäster och imorgon är vi bjudna på Poolparty hos Robert och Anna.