söndag 10 februari 2013

Riktig Vinterlördag

Efter en tuff jobbevecka med bla tre dagar i Tyskland igen så var det lördag igen. Denna lördag var Vintern verkligen tillbaka och jag fick för första gången denna vinter ploga med traktorn. Vi har säkert fått ytterligare 1 dm de sista dagarna.

Medan jag plogade med traktorn så passade tjejerna på att prova sina nya skidor jag köpte förra våren. De var riktigt duktig och kämpade på med att åka en slinga på stora gräsytan vid gården. Först fick de göra ett spår sen körde de flera varv som vanligt så var det Asta som var mest ihärdig. Härligt att det äntligen blev så mycket snö så vi kunde åka lite skidor.

Eva och Doris drog till Helsingborg då Doris skulle på kalas och sova över hos sin gamla kompis Johanna som ny flyttat, hon kommer hem igen imorgon. Igår sov hon över hos Felicia så henne ser vi inte så mycket av.



På eftermiddagen drog jag och tjejerna på en utflykt upp på "golfbanan" för att åka pulka och Snowracer i den stora backen där. Vi hade med oss matsäck och Festis som vi mumsade på i en paus i åkandet. Tyvärr så var inte föret helt perfekt, vi behövde åka upp ett spår innan det gick bättre, framför allr pulkan var svår då den inte ville följa spåret och for ut i lössnön där det gick mycket trögare. När tjejerna började åka tillsammans på Snowracern så funkade det mycket bättre.  Tjejerna var jätteduktiga och det var ett drygt jobb att släpa upp Snowracern inför varje åka, men de var så ihärdiga.

Vi kom hem utpumpade då det var en rätt dryg promenad i snön och det var skönt att komma in i stugvärmen.