söndag 24 januari 2010

Svea Ellen

Svea är äldst av tvillingarna (22 minuter) och vår lilla ordningsman.

Svea är lik sin mamma och har ärvt mammas röda lockiga hår.

Svea är onödigt morgonpigg men kompenserar detta genom att vara ordentligt kvällstrött.

Svea gillar att städa och fixa och hjälpa mamma. Hon är också mycket glad i att dansa och sjunga. Jag brukar kalla Svea för "little voice" då hon har en mycket gäll och genomträngande söt liten röst.

Svea är helt klart vegeterianen bland våra barn, hon äter många grönsaker, favoriten är tomater. Svea är minst men klart matgladast av tvillingarna. Svea gillar också mycket att äta frukost.

Svea är modigast av tvillingarna och låter sig tex inte skrämmas av tomten utan hämtar även Astas paket nät hon tvekar att gå fram.

Svea har ett jämnt humör som inte växlar så mycket upp och ner och är ganska ofta "neutral" i humöret. Inte lika mycket "flörtgurka" som sin syster.

Skidåkning

Lördagen bjöd åter på ett helt underbart vinterväder, gnistrande vackert. Doris hade fått ny längdskidutrustning som jag och Doris var ute och invigde genom en långtur i Glimminge. Tyvärr så saknas det kanske 5 - 10 centimeter snö ute på fälten för att vara helt perfekt då och då kommer det fram jord och stenar som gör att det tar stopp på glidet. Det är verkligen kul att åka skidor, bra motion för hela kroppen. Doris var jätteduktig och hade bra tålamod ramlade bara nån gång. Det är så fint här! Härliga omgivningar att åka skidor i.

Eva och Asta och svea var i pulkabacken och åkte stjärtlapp. Det tycket tjejerna är kul, de är riktigt duktiga. Asta är väl lite mera "fryskylling" än Svea, men de blir kalla om fötterna trots sina dyra vinterstövlar.

På eftermiddagen var Doris och lekte med Melanie, jag tog en egen långtur runt marken och "inspekterade ägorna" det gick faktiskt ganska många skidspår kors och tvärs ute på fälten. Jag var duktigt trött när jag var tillbaka även om det inte var nåt vidare tempo, det var mest axlarna som tog stryk.

Jag körde Asta och Svea lite efter traktorn men det blev fort kallt för dom. Jag skottade också upp för en skridskobana. Skall se om jag kan spola upp en bana för tjejerna att åka skridskor på.

Söndagen är åter en fin vinterdag, lite mera skyar och moln plus att vi nu har en ostlig vind som är lite bitande. Eva köpte ett par skidor på blocket som hon hämtade på morgonen, så idag kan Doris ta en skidtur med mamma också.

Jag har börjat spola upp isbanan ett tålamodsprövande jobb, men jag satte ut vattenspridaren så vi får väl se vad det blir av det, behövs en hel del vatten för att få banan jämn och fri från uppstickande gräs och stenar.

Tänkte jag skulle fixa till lite i stallet på eftermiddagen har satt in ett element i sadelkammearen så att vi har nån stans att förvara sånt som är frostkänsligt. Det behöver också städas efter allt sågande och snickrande som varit på senare tid.

Om det inte hade varit så kallt hade jag nog börjat att fixa med kaminen hade varit gott att få in den nu så att vi kan dra lite nytta av den medans det fortfarande är kallt. Det är i och för sig inte fel att kunna lägga in en brasa i kaminen även på en regnig sommardag.       

Vedspisen får vänta lite då det kommer att krävas att vi bygger om en vägg för att det skall bli godkänt.