torsdag 25 mars 2010

13,7 grader

Nu börjar det likna nåt, nu luktar det vår på Bjäre (dvs koskit!). En helt underbar vårdag!
Eva har jobbat sin första dag sen förra sommaren. Dock inte som testledare utan som potatissättare!

Det har varit jäkligt rörigt sista dagarna. Igår när jag var på väg till jobbet ringde Eva och talade om att mormor Lilian var på sjukhus med hjärtproblem. Ett besked som inte gjorde det så lätt att koncentera sig på jobbet. Jag jobbade fram till lunch sen åkte jag hem ifall Eva skulle behöva åka till Kristianstad. På eftermiddagen så nåddes vi dock av ett lugnande besked som sa att mormor "bara" led av Bältros och att hon troligen snart skulle få åka hem.
Jag har laddat upp ett antal dagar inför ett viktigt möte jag skulle ha idag jobbet. I morse så vaknade Doris utan röst med en konstig hosta och 39 graders feber. Det var ju inte läga att Eva skulle vara hemma på sin första arbetsdag, vi pratade om att Doris skulle vara hemma själv. Mitt i detta kom jag på mig själv med att helt prioritera fel. Sagt och gjort jag stannade hemma och åkte med Doris till läkaren som konstaterade att Doris led av Halsfluss full fart till apoteket för att hämta Doris Penicilin. I stället för att åka till Älmhult så fick jag vara med på mötet via telefon och Webex.

Imorgon skall Eva på jobbintervju så jag kommer att jobba hemifrån även imorgon och ta hand om Doris om det behövs.

Är djävligt sur på vår kära byggmästare som misslyckats med sin planering och samarbete med sina underleverantörer, nu står vi med ett kök klart för att lägga matta på det ny riktade golvet som Pontus och gänget snabbt fixade. Djävligt trist att behöva bo mitt i en byggarbetsplats. Hur svårt kan det vara???????????????   Världsrekord!!!
Jag kommer att på ena eller andra sättet se till att VÄL kompencera oss för detta!

Härligt när jag hämtade Asta och Svea på dagis idag. De var ute i solen och gungade tillsammans utan overaller och vantar. Skall bli underbart att slippa alla overaller och kläder snart. Man ser hur tjejeran lever upp när de går ut i sina jumpaskur och tunna jackor!

Har också fått strul med Citroenen. Var hos den lokala Citroenhandlaren för att få en diagnos på felmeddelandet att ABS/ESP är ur funktion. Visade sig med datorns hjälp vara glapp i högerframgivare.
På en drygt 2,5 år gammal bil med 4000 mil på mätaren hade jag inte väntat mig problem. Det var inte så svårt att få verkmästaren få slut på argument och ställa en goodwill fråga till Citroen. Fick svar idag detta var en kostnad under 1000:- varför ingen Goodwill garanti kunde lämnas. Mitt kostnadsförslag var på 1800:-
Inte nog med att man är usel på bygga hållbara bilar, man kan inte räkna heller!!! (Hänger detta ihop på något vis?) Jag har jobbat 15 år på Bank så jag kan räkna! (Även om detta räkneexempel lätt klarades av Doris som går i andra klass!)  Sista ordet är inte sagt i denna fråga! När mer energi rinner till kommer jag att göra livet surt för Citroen centralt och bara dubbelkolla att de låter sina kunder stå för deras kvalitetsbrister, troligen ingen långsiktig affärsstrategi. It's in the customers eyes!!!!!!!!!!