söndag 31 juli 2011

I Östra Göinges djupa skogar

I fredags så skulle vi åka och träffa Nisse, Karin, Sofia, Christian och Johanna. Tyvärr så hade vi inte goda väderprognoser så nåt bad i Immeln kunde vi nog knappast se fram emot. Regnet stog också som spön i backen när vi kom fram på eftermiddagen. Som vanligt börjde det med en rejäl utskällning ;-). Nu hade också skaran utskällare utökats med ytterligare en valp och det kan man ju förstå 3 hundar räcker ju inte långt!

Asta och Svea hade sovit hela vägen i bilen så de var ju hur pigga som helst och sysselsatte den yngre delen av familjen, till glädje för alla parter... ;-). Det var också kul med alla hundarna, mycket att klappa.
Vi var också ute och hälsade på Åsnorna i hagen innan det började regna ordentligt.

Mitt i värsta regnet så tog Sofia och Johanna ut Asta och Svea på en mycket uppskattad ridtur på en Åsna och Islandshästen. Asta och Svea var så lyckliga och struntade totalt i att det regnade. 

Det var i som vanligt mycket trevlig och med god mat som där även vi kunde bidra med lite Pärer från Lasse. Nisse grillade och jag höll sällskap vid grillen.

Lagom till kvällsmaten så slutade det regna och kvällen var ljum så jag föreslog att vi skulle flytta ut på trädäcket, sagt och gjort hela det dukade bordet inne lyftes ut på altanen. Härligt att ändå kunna sitta ute...

Nisse bjöd på mer än en öl så jag var väl inte den bästa kartläsaren på hemvägen. Asta och Svea somnade direkt på hemvägen även kartläsaren tog sig en lit nap i höjd med Båstad.

Doris hade valt att hänga med Emma med familj på Digilo i Båstad i stället och sen sova över hos Emma. Det hade gått jättebra och de hade också klarat sig från Regnet så det hade varit lyckat! 

Lördagen börjad med lite jobb i stallet och trädgården innan Ingela och Jan-Erik dök upp. Fick lite hjälp av Jan-Erik med traktorn och svetsen innan vi hade middagssoppan. På eftermiddagen så åkte vi på Hantverksmässan och Classic Motor i Båstad det var riktigt trevligt vädret var perfekt att gå på mässan. Jag fick kolla lite på bilar, traktorer, moppar och tändkulemotorer medan Eva gick och titta på vad "hantverkarna" hade fått ihop för utom Godisremmar...;-)


På kvällen hade kvällsmat ute men det var inte lika lyckosamt regnet kom mitt i och det blev ett snabbt uppbrott och förflyttning inomhus.   
Riktig kärlek...... 


Fiat Multipla 60-tal vilka linjer!!... 6-sitsig...