måndag 11 november 2013

Fars dag 2013

Första isen...
Fars dag var jag riktigt aktiv. Efter Lördagens blåst och ruskväder så var det en riktigt lugn morgon. Jag bestämde mig för att åka och prova fiskelyckan, nåt som jag verkligen har försakat. Jag bestämde mig för att åka ner till Kattvik och prova lyckan med lite mete efter plattfisk.

Fårahuset åtgärdat
Tyvärr så hann jag inte mer än ner till Kattvik förrän ett stilla regn började falla som sen ökade. Jag hann bli riktigt blöt. Inte ett napp var resultatet efter ca 45 minuter så jag bestämde mig för att flytta mig. Träffade på en annan gubbe som var ute och metade. Ställde mig brevid honom och genaste hade jag i all fall ett napp. Jag fick en Sej och en Skrubba och hade några känningar till utan att få upp någon mer. Kul att i alla fall få upp nåt. Kul att ha nån att snacka med också han var jättetrevlig och det blev en hel del fiskehistorier.

I lördags så började jag fixera taket på Fårahuset med de plattjärn jag fick hjälp av Jan-Erik att fixa. Det visade sig att huset ej var byggt av lecablock utan av betongsten som också är ihålig men betydligt hårdare att borra i. Jag hade bestämt att sätta genomgående gängstavar för att fixera järnen ordentligt. Eftersom ström saknas i Fårahuset så var jag tvungen att flera gånger ladda om batterierna i min slagskruvdragare då att borra med 12 mm borren sög kraft.

Jag var nere på söndagen efter att jag kommit hem från fisket och  fixade den sista med friska batterier. Så nu skall förhoppningsvis Fårahuset klara nästa storm utan att taket flyger av. Sprickan i väggen fixerades med ett vinkeljärn och genomgående gängstav, nu har jag gjort vad jag kan, på sikt borde detta tak läggas om.

Eftermiddagen så vinterrengjorde jag den stora klipparen och klippdäcket så nu skall den förhoppningsvis fungera lika bra nästa säsong som denna, skall bli ett olje och filterbyte oxå innan den ställs undan för vintern.

Fin höstdag...
Asta och Svea var på Bowlingkalas i Båstad på Söndag eftermiddagen det var första gången de Bowlade och det var nog inte så lätt när man bara är 6 år. Kul hade de i alla fall haft.