torsdag 27 augusti 2009

Sensommar i Glimminge

Vi har den senaste veckan haft ett fint sensommarväder med både värme och sol. Eva och tjejrna har faktiskt tillbringar eftermiddagar på stranden. Kvällarna börjar redan bli kyliga. Vi börjar allt mer komma in i vardagen. I lördags var jag och tömde det sista i Svensköp, vi skall bara en vända till och hämta lite så att vi har det när och om vi installerar vedspisen och kaminen. Skall bli skönt att slippa ligga och köra mellan Svensköp och Glimminge.

Jag är igång igen med jobbet, har mycket att göra just nu då jag har två aktiviteter som skall avslutas i mitten på September.

Doris tog igår sin första ridlektion, det verkar som om det var kul, hon skall gå hela hösten. Hästen var lite busig, tyckte Doris.

Jag var hemma med Asta och Svea, vi var bla och hälsade på korna i vår hage. Vi sprang på ett rådjurs kid som låg och tryckte, så både jag och tjejerna behövde byta blöjor. Det gick bra med korna ända till dom kom för nära då blev framför allt Asta jätterädd och vägrade gå hem då korna stod i vägen, jag blev tvungen att skrämma bort korna innan vi kunde gå hem.

Vad gäller husbygget så har vi fortsatt lite med att måla utvändigt, jag har grundat fönster och dörrfoder. Eva jobbar mycket med att plocka upp inne och försöka få lite ordning bland alla kartonger. Annars står bygget lite stilla just nu, vi återhämtar oss kanske lite just nu.

I tisdags hade vi en insident där Doris och Matilda försvann när de var ute och cyklade. Eva åkte runt och letade utan framgång. Extra pinsamt då vi också hade ansvaret för Matilda. Doris brukar aldrig cykla långt bort, men denna gång återfann vi dom borta vid skolan. De hade inte alls tänkt sig för utan hängt med några andra kompisar de träffat. Ett lyckligt slut och Doris lärde sig nog lite av detta!