lördag 5 mars 2011

Jobbelördag

Idag har jag jobbat en hel del med stallet med att lägga nytt tak/golv på loftet. Jag har väl lagt ungefär hälften dvs ca 30 kvm. Jag lägger Råspont 22x95. Det är rätt slitit då det har varit trångt och mycket krypande på knäna. Tillslut så blir jag helt öm i knäna. Det är också en massa plockandet med bräderna för att få ut dom över golvet så det blir lätt att plocka när jag behöver.

Det är en djävla röra i stallet ser ut som en bomb slagit ner, men nu har resan börjat att få ordning igen både på utsidan och insidan, det är verkligen en byggarbetsplats. Många timmar återstår dock.......


Nya takbjälkar och tak på G.

Idag har vi även köpt ett flygfoto över gården. Jag tycker det hör till att man skall ha ett flygfoto. Det var inte billigt. Kortet var taget 28 juli 2010 då var ju mycket klart i alla fall. Anders kor var med på fotot.

Doris har haft sin kompis Mikaela här idag, hon verkar vara en lugn och mysig tjej som jag tror Doris passar bra ihop med. Dom var på utflykt i nere i Ekbacken, de hade godis med sig. Sen var dom också ute och cyklade lite tillsammans med Asta och Svea.

Eva har börjat att klippa äppelträden, svårt att hinn så mycket då småtjejerna kräver mycket uppmärksamhet även om dom från stund till annan kan klara sig själva. Det var också kallt idag om man inte var i lä så både Eva och tjejerna frös och var kalla om fingrarna.

Imorgon kommer Mormor och Morfar och hälsar på det var i Julas vi såg dom senast, tiden går fort. Skall se om vi skall försöka åka lite skridskor imorgon isen såg fortfarande fin ut och nu är det minusgrader igen.

Skall lägga lite mer tid i stallet och bilarna ser ut att behöva tvättas igen, ja sysslolösa är vi inte.....