söndag 17 april 2016

Fotbollspremiärer

Det tidigare riktigt hyggliga vårvädret vi nu haft i några veckor förbyttes denna helg till riktigt skitväder med regn och kyla och idag även med 15 s/m blåst.

Så har då seriespelet kommit igång på riktigt Asta och Svea har spelat både igår och idag i våra bägge flicklag. Igår när de spelade med de lite större tjejerna så blev det en snöplig förlust med 1-2 efter bra spel av töserna.

Idag så var det då dags för Asta och Svea riktiga lag seger med 3-1 mot Eskilsminne efter en stark andra halvlek i medvinden. Julia hade då redan i första kvitterat till 1-1. Asta gjorde sen 2-1 på ett genombrott och snyggt skott i mål. 3-1 gjorde också Asta med en hörna direkt i mål (!) via målvakten. Svea gjorde en felfri insats som back och var säkerheten själv.  

Av naturliga skäl så finns inga bilder, det var ett vidrigt väder med ca 15 m/s vind och spöregn större delen av Matchen. Tog en halvtimme att få töserna att bli varma i duschen efteråt.

Evas nya planteringslåda..fin va....
Doris stukade foten för ca 2 veckor sedan och har inte spelat sen dess men nu blir det dags att försöka spela med tejpad fot.

Har dammat av den gamla Volvon och tom servat den med ny olja och filter, det var inte igår. Även ny fläktrem monterades då den gamla var slak och sprucken. Vi skall väl ställa på Volvon till sommaren och bla köra båten med. Det är ju inte otroligt att vi kommer att behöva den då Världmästerskapen i tänd motorlampa och felkoder just nu hålls precis här hos oss. Både Audin och Forden kör numera hellre med tänd motorlampa.

Audin är troligen i bästa fall en insugsläcka och i sämsta fall Katalysatorn som börjar ge sig (Dock bra värden på besiktningen för 1,5 månad sedan.

Forden indikerar på fel på tändspole 4 men jag har bytt plats på 3 och 4 men den indikerar fortfarande på nr 4 så det är inte tändspolen.... fortsättning följer.

Dock är både felen intermittenta och bilarna går som de ska....så ingen omedelbar anledning till oro.

Jag har numera också egen utrustning för att läsa och släcka dessa felkoder och lampor.

Svea  och jag byggde ihop Evas present en ny odlingslåda. Denna gång blev det en lyxvariant i Lärk som blev riktigt fin även att titta på.

Vår solnedgång 10/4 en superfin vårdag på Bjäre...
Förra helgen hade vi också besök av Eva och Mattias som hämtade Doris inför hennes Praktikvecka.

Doris praktiserade i Svensköps Lanthandel (Lina och Evas Lanthandel) 2 dagar och 3 dagar på hos Cattis och Jörgen (Doris Gudföräldrar) på Sköna Möbler i Kristianstad. Doris verkar väldigt nöjd med veckan och anser sig nog ha gjort en del nytta också.

Vi går fortfarande i väntans tider Tage har inte behagat komma ut ännu han är nu ca 10 dagars sen så i veckan kommer han hur som.....Spännande.