fredag 8 juli 2011

Hörby marknad

Det har varit en mycket fin första semestervecka vädermässigt så här långt. Ganska lagom varmt på dagarna, svag vind och härligt ljumma kvällar.

Cattis var här och hälsade på oss i tisdagskväll, gammal kompis till Eva men också gudmor till Doris.

Rummet i källaren är nu klart, fogningen är nu klar. Idag kommer den nya frysboxen (tror vi många besked på detta) så nu kan vi börja flytta in grejer. 

Vi har även handlat en binge grejer från IKEA bla skall Asta och Svea få nya sängar. Även garderober och byråer till förrådet är beställda.

Pontus var här i onsdags och fixade de felande överbläcken på östgaveln. Vi hjälptes åt att sätta upp byggnadställningen på gaveln. Den kan vi nu också använda när vi skall måla gaveln en sista gång. Sen hjälpte Pontus även mig att fixa några pannor på taket som gått sönder. Jag klarar inte att vara på tak längre, det här är dessutom ett riktigt brant och räligt tak + att det är 8-9 meter till marken på sydsidan.

På kvällen grillade vi hamburgare och åt tillsammans, alla tjejerna åt med god aptit inte minst Julia.

Igår så var vi då traditionsenligt på Hörby marknad, jag tycker att det är trevligt att gå på den då den ligger mitt i stan dvs man går på gatorna i Centrala Hörby, ingen dammig eller lerig åker. Det blev som vanligt lite mög inköpt, tyvärr är det just mest billigt mög som finns på marknaderna, iår såg jag inget speciellt alls.

Solglasögen, jobbekläder, väskor, hårspännen, diadem, godis, Langos, löjliga rosa hoppande skällande hundar...............  Vädret var också helt perfekt att gå på marknad då det var lite mulet och perfekt temperatur.

Efter marknaden åkte vi hem till Jan-Erik, Ingela, Tomas och Eva och fikade, våfflor och glass. Kollade också lite på deras byggen. Det är så trevligt att åka förbi Elsas och se hur fint huset har blivit med ny panel och nya fönster.

Mormor och Morfar stod härnäst på programmet, här blev det mer fika med nybakta Scones. Vi tog också en promenad runt där de bor, jättefint med Vramsån nedanför. 

Resan hem gick bra, tur att jag höll mig vaken för i övrigt var det fyrs "sleeping beauties" som lär som ett medelstor norrländskt sågverk....

Idag skall jag behandla golvet i stallet sen är det dags att börja regla upp väggarna.....