söndag 9 december 2012

Innehelg

Helgen har jag tillbringat inomhus, speciellt idag var det en brilliant ide då det varit ett riktigt skitväder, blåst och efter lunch ett tilltagande snöfall.

Igår så var jag och Asta hemma då hon fortfarande var riktigt förkyld när övriga drog till Väla och IKEA för att uppdatera Doris rum med några nya hyllor och en matta. Snart skall också tapeter upp och färg på väggarna så Timell skulle bli avundsjuk, denna gång slapp vi dock Lollo Carter med fläskläppen.... här stilar vi själva.

Solnedgång över Torekov...
Asta och jag tog en snabb tur till Pulkabacken i det fina vädret som var i Lördags solen sken men det var i alla fall på morgen en svag bitande vind som man fick på köpet, så vi blev inte så långvariga utan gick snabbt in igen.

Jag passade på att redigera våra videofilmer som inte gjort på år och dag. Som tur är så är vi verkligen inga storfilmare, men det tog ändå några timmar att reda upp den röran och göra en enkel redigering.

Idag har jag satt upp vårt nyinköpta stora Larm, som efter viss möda kom på plats. Ganska enkelt att montera men inte när man har en högerarm som inte låter sig lyftas speciellt hög och dessutom är kraftlös, men är man bara envis och med hjälp av världens bästa fru så fick jag det på plats. Efter lite felsökning så fungerar det nu som det skall.  Skönt att nu ha ett larmat hus med ett bra larm kopplat till Väktare. Även Stallet är nu larmat med magnetkontakter och deckare.

Eva och tjejerna har bakat lite och pysslat i köket, mysigt i köket med den mysvarma vedspisen......

Både jag och Eva har dessutom hunnit jobba ett par timmar var.

Nu sitter jag och våndas lite för jag borde nog dra igång Traktorn och ploga av vår väg så att våra odds att komma ut imorgon ökar till en rimlig nivå, men vet ju aldrig hur mycket snö det tänker komma inatt.