fredag 29 juli 2011

.. till Tivoli det bar..

Så har vi då äntligen gjort en riktig semesteraktivitet hela familjen. Färden bar till Tivoli i Köpenhamn med några förväntansfulla tjejer i bilen. Vi hade först planerat att åka tåg till Köpenhamn men efter moget övervägande så tog vi ändå bilen. Ekonomiskt var det på ett ut. Jag var lite orolig att det skulle vara svårt att hitta parkering men det var inga problem. När vi var klara på kvällen var jag glad att vi tog bilen hade inte varit kul att släpa jättetrötta tjejer på tåget.

Hur som, det var e riktigt bra dag på Tivoli på förmiddagne var det perfekt t-shirt väder med en hel del sol, på eftermiddagen drog det igen och började blåsa. Jag tror att det senare även blev regn, då vi mötte regnet i bilen på bron på hemvägen vid 18.30 tiden.  

Detta var också första gången som Asta och Svea var i ett annat land, de förstod inte vad danskarna sa (vem gör det förresten..? ;-)) men det gick bra ändå. Vi hängde på låset och for sen runt till en massa olika åkatraktioner där vi tålmodigt fick köa. Bra träning (även för pappa som inte är nån fantom på att ha tålamod med köer!!) och tjejerna var riktigt duktiga.


 Doris var en riktig hjälte som bla 2 ggr åkte den nya bergochdalbanan med bla två loopings i, den verkade häftig. Även den jätte höga slänggungan körde Eva och Doris här vet jag inte riktigt vem som var skrajast.

Vi hann även med att äta middag i from av Pasta och Pizza och pappa fick en pilsner (eller var det två?).


Även det lilla tåget jag minns så väl från 1989, när jag var där med min jobbarkompis Janne Olofsson som var en hårsmån ifrån att bli överkörd av tåget när han tittade för mycket på omgivningarna (eller var det rent av alla tjejerna..? ;-))

Kan ni se vilken silhuett som är Eva och Doris....? 

Känns som om Tivoli har blivite mer trångt och med en massa mögbutiket som jag lätt skulle kunna vara utan, känns lite som det gamla mysiga Tivoli gått förlorat (för kommersen..?) 

På hemväg så hade vi tre mycket nöjda snarkande tjejer i baksätet och även pappsen nickade nog till lite i framsätet....    

Idag skall vi träffa Karin och Nisse som det varit dåligt med på sista tiden skall bli kul.

På lördag sliter sig Jan-Erik och Ingela från bla jorbruk och maskinhallsbygge och kommer och hälsar på oss.

Nästa vecka kommer STORAsyster Lovisa och hennes Emil som vi inte träffat, KUL!


Biggles två småsystrar....


Ute på dammen med alla de stora Karparna....