söndag 21 november 2010

Trött i kroppen

Nu är snart en intensiv helg över. Lillebror Lars och kusin Elin är här och hälsar på oss. Lars har hjälpt mig mycket med att bygga på stallet.

I fredags så hade jag semster från IKEA men jobbade hela dagen hemma. Var också och hämtade traktorn hos "smen". Nu med ny koppling och tät dieselpump. Traktorn har fått jobba mycket i helgen. Jag  byggde också lite på stallet men det var ett helt fenomenalt uselt väder för ute jobb så det blev väl inte så mycket gjort som var tänkt. Jag körde i alla fall bort allt som vi rivit ned från gaveln till brännhögen.

Senare på kvällen var jag och Doris och hämtade Lars och Elin på flyget i Ängelholm i snöstormen.

I går så tog vi hand om allt virke som låg kvar ute under en pressenning. Vi lastade in det på olika ställen i stallet och på loftet så nu ligger det skyddat från väder och vind. Efter det så byggde jag och Lars på gaveln. Vi satte upp vindpappa och Ströläkt på hela gaveln och monterade också in två fönster som jag hade över i "Fårahuset". Det var inte tänkt så från början men nu blir det två fönster på gaveln. Det kommer inte att bli en skjutport heller för det får inte plats (vet inte hur jag räknade innan ;-(  ). Jag får fixa nån annan form av port.

Doris var iväg och trände för Lucia på häst på middagen. Sen pysslade alla tjejerna och gjorde julsaker, jättefina grejer.
Idag gjorde vi klar den sista vindpapapen och ströläkten. Vi byggde också en provisorisk port av OSB-skivor att ha under byggtiden, det blev jättebra tycker jag. Det är så skönt att få hjälp att bygga, mycket är jäkligt tungt att hålla på med själv. 

Eva och Elin och Doris skulle till Magretetorp och bygga pepparkakshus. Men just när de åkt lyckades Svea ramla på soffbordet och slå upp ett jack på ögonlocken (IGEN, hon gjorde precis samma sak för ett år sen på samma ögonlock dessutom!). Jag var ute i stallet och hade inte hört att dom åkt. Asta kom ut och hämtade mig i stallet och sa att Svea var ledsen. Som tur var så var Lars inne och tog hand om Svea som blödde ymnigt och var jätteledsen. Eva fick åka till Doktorn och Svea fick en plastgroda och två stygn i ögonlocken. Hon ser ut som en boxare, med svullen ögonlock, det kommer att bli en blåtira också.


Jag hann efter allt detta även med att tillsammans med Eva skotta igen dikena efter elkabeln till de nya lampstolparna och efter det så hann jag även med att byta till Vinterdäcken även på SAABen så nu kan vintern komma, vilket vi också har blivit lovade i mitten av den kommande veckan.