onsdag 24 februari 2010

Vedspis och Kamin

Idag har Pontus och Carl varit här och fixat väggen bakom vedspisen enligt sotarens instruktion. Jens från Montageservice var också här idag för första gången, han skall hjälpa oss att montera Spisen och kaminen och att fixa rör och plåtar att lägga under spisen och kaminen.

Nu blir det också mer jobb för mig då väggen bakom spisen också skall kaklas. Dock har vi nu ju allt utom kakel som vi har över sen tidigare fix fog etc.

Skall bli härligt att få in spisen och kaminen och få börja elda lite, kanske hade varit bra att ha haft dessa på plats tidigare  med tanke på den kalla vintern...;-)

Doris har sportlov och har varit mycket aktiv med olika aktiviteter, Scrapbooking och Dansa bugg i måndags. Idag var det vävning och ridning på kvällen som vanligt. Doris tyckte att det var riktigt kul att dansa bugg så det blir säkert en fortsättning där istället för pingisen på måndagarna. Kanske även mamma hänger med. Pappa är för gammal och tjock för att lära sig bugga.

Asta och Svea går på dagis som vanligt och gillar verkligen vintern, det är jättekul att vara ute i snön och skotta, åka stjärtlapp och pulka.

I morgon är det Älmhult för mig så då blir det att stiga upp tidigt för att ta Fakirbussen som vanligt.

Såg just på väderprognosen att vi har mer snö här om ca 1 timme. Efter detta verkar det dock bli plusgrader ganska många redan på fredag, sen ser det ut att bli töväder nästan en hel vecka innan kylan igen skall komma tillbaka.

Den lilla traktorn är fulltankad och klar för nya insatser mot det vita som kommer ner från himmelen. Ett orosmoln är dock att jag kört sönder den ena snökedjan, de börjar bli slitna så jag får nog investera i ett par nya till nästa säsong.