onsdag 2 juni 2021

Vaccinerad mot pesten

 Nu var det länge sen bloggen blev uppdaterad, åkte skridskor i förra inlägget. Skall se om jag kan öka frekvensen igen...

Testtur i skymningen med Asta..
Våren har varit ganska kall och sen iår och tyvärr har det inte varit så många fina vårdagar här på Bjäre. Tradigt då dessa dagar är så fina. Nu grönskar det dock för fullt i senaste dagarna har vi nåt upp till 20 grader. Potatis och Vall skördas nu för fullt här omkring, vallen ser i alla fall ut att bli en bra 1:sta skörd.

Har det hänt nåt då ? Förvånansvärt lite livet går sin gilla gång, töserna i skolan, Jag och Eva jobbar hemifrån och Eva ibland från kontoret. Jag har inte varit på IKEA kontoret sen i mars 2020. Men det fungerar bra att jobba hemifrån tycker jag.

Jag har bestämt att jag kommer att jobba året ut innan det blir pension även om jag fyller 65 i Oktober. Känns som en mer naturligt avslut. Jag har väl också redan börjat trappa ner lite med liter överlämningar av leverantörer jag ansvarar för mm. Känns lite konstigt att jag bara skall jobba ett halvår till.

Asta och Svea spelar nu matcher igen efter att bara ha tränat hela vintern/våren. Serien börjar nu. Det går bra för tjejerna och Asta klarar sig bra efter ryggoperationen även om hon tycker att hon är lite stel ibland. hon gjorde ett jättesnyggt frisparksmål i förra matchen. Svea spelar på topp och är en mer notorisk målskytt.

Asta och jag i Arilds hamn med MC:n
Jag var även på IP igår och kollade på herrarna som hade träningsmatch, kul att vara tillbaka på IP och snacka lite med "grannarna" och att kolla på fotbollen förstås.

Idag skall jag ta min andra vaccinspruta och är därmed fullvaccinerad. Eva tog sin första spruta i förra veckan, hittills har vi klarat oss undan pesten...

Vårbruket är avklarat, Anders har plöjt upp vallen på stora åkern och nu blir det Majs. Jag är inte så glad i Majsen för då kan jag inte gå upp och titta på Rådjuren.... Men majs blir det bara ett år sen får vi tillbaka spannmål och vallen igen.

Volvo GM 616 -74
Båtmotorn har strulat som vanligt efter vintervilan trycker in 2t olja i motorn och främst nedre cylindern, har inte fått slag på vad jag skall göra för att slippa det, meck att få bort oljan och den ryker som faan innan den har bränts bort...sen går den som vanligt igen. Har gjort årets premiärtur med Asta för att testa och varit ute en gång och fiskat, fick årets första Makrill gott med färskpotatis.....

Har kört lite MC faktiskt med bägge. Guldvingen går bra men läcker nu tyvärr alltmer olja, inte så sugen på att riva med den motorn, men här behövs packningar och ev packboxar bytas. Får nog vänta till jag är pensionär.

Njaå, ser inte bra ut....
Jag har också köpt en till Volvo traktor, denna gång en traktorgrävare Volvo GM 616 från 1974. Har varit en hel del fixande med den, mest rengöring, service men bromsarna var helt kass så jag har bytt hela bromshydraliken utom bromsledningarna för att få det att fungera. En grymt stark maskin, jag har en hydralisk planerskopa på 190 cm på grävaren den är bra om man skall snygga till efter sig när man har grävt. Har lite jobb kvar med några skopor då slitstålet behöver bytas. 

Bilarna går knappt nåt men var i Halmstad och hämtade Doris A2:a med skuren vattenpump och körde den till Öllöv för Kamrem och vattenpumpsbyte, nu går den igen!   

 

Kossorna på plats