måndag 2 november 2009

Släktkalas


I helgen hade vi släktkalas. Anders och Lilian, John och Agneta och Oscar och Axel kom över på lördagen, vi grillade kyckling och åt kaffe och tårta så att det rann ur öronen, jättegott var det i alla fall. Vi firade Doris som fick sin favorittårta rosa princesstårta från bageriet i Svensköp.


Lilian och Anders sov över till söndagen så tjejerna fick tid att rå om mormor och morfar.


Jag började med att klä in fönstersmygarna i helgen. Jag hann med ett fönster på lördagen. Jag svetsade också takstegen som nu kan läggas på plats på taket, den hade rostat sönder lite. Nu är den nymålad i alusinkfärg för att passa in med övrig plåt på huset.


På söndagen jobbade jag i stort sett hela dagen med att fixa ytterligare 7 fönstersmygar så nu återstår bara 8 fönster. Jag gör ca 1 fönster i timmen om det flyter på bra. Sen återstår ju också hela "glasverandan" i köket som består av 11 fönster här blir det helt klart lite jobb att fixa. Har beställt fönsterbänkar i ek från Linderöds Trä hoppas få en hel bänk på 5.25 meter.


Blir helt klart skillnad på att få upp dörr och fönsterfoder ser genast mer färdigt ut. När fönsterfoderna är klara återstår ett stort jobb med alla golvsocklar.


Det börjar också dra ihop sig med att slutföra köket, dock avvaktar jag då vi reklamerat golvet i köket som ligger alldeles för ojämt pga av dåligt underlag.