torsdag 26 maj 2022

Pensionärsliv - Radioaktiv

Ved på tork

 Livet som pensionär är ganska behagligt i alla fall nu på våren då ljuset värmen och all gröda gror. 

Har nu också fått behandling mot min Struma genom att dricka radioaktiv Jod som skall slå ut/bromsa överproduktionen i min Sköldkörtel.  Bara gått en vecka men har jag tur skall jag slippa medicinering framåt, låt se.



Rensad mark

Det har inte blivit nåt jobba ännu jag har haft erbjudanden, men jag har tyckt det varit väl stora åtaganden, får se i höst då kanske jag är mer sugen på att jobba.

Veden är klar sen länge nu står 45 m3 och torkar. Vedklyven gick itu efter mer än 10 år och rätt många kubik. Kniven lossnade. Jag fick hjälp av nya smen i byn Smedhalvan som gjorde ett br jobb så nu skall den väl hålla 10 år till..


Elvinsch monterad

Jag har varit ute en hel del med Motorcykel även om det mest varit kortare turer då nån riktig värme har lyst med sin frånvaro. Dock har det varit torrt så ingen risk för regn direkt. Men nu verkar vi gå in i en mer ostadig period. Fina turer i nyutslagen bokskog och blommande Rapsfält, lite koskit har det också luktat.



Härlig MC väg...

Har jobbat en hel del med Traktorgrävaren med att rensa upp längs gärden och stänge. Ruggig maskin att vara stark trots att den är snart 50 år. Har rensat rätt många hundra kvadrat, från slån, Björdbär och mindre träd. Detta har inte gjorts ordentligt på många år.

Stänget är nu fixat igen och kosläppet är genomfört nu får jag hjälp med gräsklippningen.

Jag har monterat en elvinsch på båttrailern för att spara de gamla gubbaaxlarna som är kassa ändå. Har varit ute en tur på havet i bra väder dock var det inte Kattegat utan Döda havet.....

Tösernas nya lag Ängelholms FF

Gräsklippningen är igång har redan hunnit klippa ett par gånger fast det varit så torrt.

Töserna och Eva är idag i Höllviken och spelar Fotbollscup. Mycket fotboll nu för töserna 3-5 ggr i veckan.

Var och hälsade på Jan-Erik för nån vecka sen käkade lunch och hälsade också på hos Träindustrin i Linderöd, var länge sen. Fick en rundtur av Sven bland Runes fina Bilar, MC och Lastbilar.




Sven

Har även varit upp i Älmhult med Motorcykeln och hälsat på Amandine min kollega från IKEA. Tevlig tur även om det var lite kallt och blåsigt och trevlig lunch hos Amandine.

Har även svetsat en del igen, kul att försöka bli lite bättre på det, skall göra en adapter för att kunna köra traktorgrävarens skopor med lilla BM fäste på Trimalastaren på Traktorn bla för vedhanteringen. Kul att konstruera lite själv hoppas jag får ihop det....

Evas bil har också fått nya skivor och klossar bak, de gamla var helt slut, nu också igenom besiktningen. Snart dags för Cabben och Mitsu och släpkärran.   





Trasig vedklyv


Fixad vedklyv







Ny väg jag byggt

Nyrensat dike.

Lunch med Amandine

Gamla Lastbilar.. äldre än jag..





Bänkbord jag köpt och fixat till ett nytt kostar 21.000:-


Rensat med Traktorgrävaren