fredag 6 maj 2011

Gitarrvirtuos

I tisdags så var Eva och jag och halva Bjäre i Västra Karups kyrka för att lyssna på en hyllning till Ted Järdestad med bla Janne Shaffer. En legend i gitarrsammanhang i Sverige. Det var skitbra, det är ju konstigt att man kan alla låtarna och texterna efter mer än 30 år, när man knappt kommer ihåg vad man gjorde igår...

Janne Shaffers gitarspel kommer väl till sin rätt också i en kyrka. Tänk att en gitarr kan låta både så lite och så mycket, så finstämt och så grovt, häftigt. Nu var det inte bara gitarr utan faktiskt mest väldigt bra framförd sång också. Kul vi är ju så sällan på nåt "kulturellt" ja om man inte räknar div 4 fotbollen på IP  förstås! 

Mormor och morfar var här och tog hand om tjejerna medan vi var i kyrkan, det var mycket populärt. Asta och Svea var så uppspelta att de skulle bli hämtade på dagis av mormor och morfar. Kul att se mormor och morfar det blir inte så ofta nu för tiden.

Friggeboden/lekstugan är nu istort sett klar, målning och ett permanent tak skall fixa och ev också hängrännor och stuprör. Fönsterbläck fick jag igår av Håkan nu skall de bara bockas till och monteras. Även på stallet skall fönsterbläck upp, det får bli helg jobb.

Det börjar bli så grönt och fint nu på Bjäre, det blommar i rabatten och Körsbärsträden står i full blom. Igår kväll stod det 3 Rådjur nere på marken och betade så lungt. Kosläppet närmar sig, Edvind var här i veckan och fixade stängslet.

IKEA skall ha fest i Hasses Lada i Boarp, då kommer nog jag i alla fall att ha närmast hem....;-)

Det börjar dra ihop sig till ny "Gubbahelg". Gänget från Huvudstaden verkar vara laddade och på G. Får se till att hitta på nåt kul att göra.