tisdag 1 maj 2012

Valborg och Gille

Nykittat och flaggan i topp.... 
Äntligen så fick vi lite vårvärme igen lagom till Valborg.

Hann med rätt mycket på dagen. Började med att åka till Ängelholm och ombesiktiga släpkärran som nu efter besöket hos Motor och Smide gick igen som en dans. På hemvägen så stannade jag på Vilans glas och lyckades  få ut en påse fönsterkitt.

Resten av för middagen gick åt till att kitta om de bägge fönstren på stallet som jag slipade och olja in söndags det ena fönstret var så pass dåligt att jag tog ut glasen innan jag oljade. Det blev ju lite mer jobb men förhoppningsvis så skall det nu hålla länge till. Min gamla snitts som fönsterkittare sitter i har ju tränat mycket hemma på fönster plus att jag satte ett antal timmar hemma hos Wallen på Ingarö och kittade gammal glasveranda. Övning ger färdighet och ett bra kitt gör ju jobbet lättare.......

Jag hann tuffa en tur med Guldvingen runt byn också härlig känsla när det börjar bli lite ljummet  i luften.

På eftermiddagen kom Karin och Henrik och barnen förbi på en fika innan jag och Henriks skulle dra på Byagillet. Karin och barnen stannade sen på kvällsmat och brasa borta på Lasses mark vid Pontus och Linda.

Där var det mycket folk och korvgrillning, i år fick Peter också fyr på brasan.... Bättre väder och torrare ris gjorde nog sitt till också.


Årets Byagille gick av stapeln i Slättaröd ja nästan i Dagshög hos Lennart och Ingrid Strand så det var långt ifrån krypavstånd hem. Vi cyklade från Lasses gårdsplan vid 6-tiden.

Gillet var som vanligt trevlig med mycket snack och Årsmötesförhandlingar. God mat och nån snaps blev det också. Påtagligt mätt och nöjd rullade jag hem i den nu inte alls speciellt ljumma natten. Hade som tur var tagit med vantar och det blev en rätt dryg tur men själv då de andra inte tyckte att de var riktigt nöjda när jag tackade för mig.  

Idag skall jag försöka ta en ordentlig sväng på MC:n och kanske måla den nykittade fönstren, så att det är bättre skyddade mot väder och vind.

Trädgårdsarbete står också på programmet idag.