torsdag 25 juli 2013

Stora barnen på besök!

Claes och August har tagit över Centercourten..
Idag regnar det på morgonen.Veckan har i övrigt haft ett helt fantastiskt sommarväder, med drygt 25 grader och mycket lite vind. Regnet är efterlängtat, det är mycket torrt nu och grödor och gräsmattor börjar nu gulna ordentligt. Bäcken är nu också mycket nära att helt torka ut, vilket vi inte har sett tidigare.

Lovisa, Emil och Alexander kom med tåget i måndags, jag var och hämtade dom i Hässlehåla i en tryckande värme 28 grader visade bilen på.

Stekare vid Centercourten som sig bör... 
Vi har denna gång inte hittat på så mycket, då vädret varit som gjutet för strandliv och uteätande i trädgården. Idag kommer Emils föräldrar och hämtar upp Emil och Lovisa för vidare färd mot bla Ullared. Alexander tar tåget hem till Norrköping.

Vi har dock hunnit umgås en hel del, Tvillingarna har mattat ut de stora barnen som har somnat ovaggade varje kväll. Tyvärr så hade Lovisa oturen att bli dyngförkyld så fort de kommit hit.

Brunch i skuggan....
Vi har också hunnit hjälpas åt att skrapa grunden på huset så i år kanske vi blir klara att få grunden målad. Färgen köpte vi för 2 år sedan...

Vi har också lagt en hel del tid på Centercourten i Glimminge3. Likt Wimbledon har vi nu en (kanske inte lika perfekt..) grästennisbana. Jag köpte ett Street tennis kit i samband med att tvillingarna gick på tenniskursen. Riktigt kul att spela med dessa lite mindre racket och skumgummibollen på den lilla banan.
Syssling match ...

Igår så dök också min favoritsyssling Claes , Margareta och August upp på hemvägen från en bilsemester i Europa. Kul att träffa dom vi har känt varann sen sen vi var riktigt små då Claes och jag dessutom är lika gamla (Jag är dock betydligt tjockare...).

Vi hann med att ta några timmar på stranden, då vi var relativt tidiga så var det mycket lugnt på stranden och vädret var magiskt. Det var riktigt skönt i vattnet också.

August och Magrateta...
Hemma igen var det dags för Brunch med grillat som satt bra efter strandlivet. Det visade sig också att både Claes och August var riktiga örnar på Centercourten och spelade som om de alltid spelat Street tennis. Snabbt så drogs en turnering igång där vinnaren stod kvar, efter ett till stora delar mycket bra spel (trots att varje studs är en överraskning..) stod väl August och jag som de mesta mästarna. Riktigt kul att spela och inte så lätt som det kan se ut, planen är liten.

Claes, Margareta och August drog hemåt fram emot seneftermiddagen för att ta sig an sista etappen hem på sin långa resa.