tisdag 15 september 2009

Sessan


Så har familjen ytterligare utökats. Lilla Sessan hämtades idag från Doris kompis Emma. Alla tjejerna är klart upphetsade, vissa av dom är till och med lite rädda för lilla Sessan, så skräckinjagande är hon inte va. Hon verkar vara en liten lugn katttjej som nu kommer att bo i vårt stall. Det återstår att se om hon stannar, idag har hon i alla fall sprungit runt och letat efter mamma och syskon.

I Helgen var det stor gräsröjning/klippning det var hög tid då gräset var högt. Jag fick också fart på vår klippo gräsklippare igen, flottören hade hängt sig stängd!! men nu funkar den igen.

Jag monterade även två nya förrådsdörrar på uthusen så nu ser det lite prydligare ut. Vi lavade också upp alla överblivna tegelpannor i fårhuset så att vi blev av med dom och kunde lämna tillbaka pallar och pallkragar jag lånat av Anders.

Doris sov över hos sin klasskompis Vilma så henne såg vi inte mycket av. Men Doris hann ändå med en hemma cup i fotboll på lördagen.

Det börjar bli dax att ta tag i bygget lite igen. Eva har pratat med Siffe så att vi skall bli av med byggnadställningarna och få hjälp med ventilerna. Rörmokare Åke väntar vi på så att vi kan få ordning i vår klädkammare och få igång golvvärmen på nedervåningen. Börjar bli kallt på nätterna nu även på Bjäre.

Vi måste också få hit Eltjänst så att vi får upp våra utearmaturer och badrumsbelysningen uppe.

Tyvärr inget nytt på jobbfronten för Eva, men hon har sökt ett nytt jobb idag!

Anders har nu plöjt upp hela övre åkern och höstsått korn som skall bli till komat någon gång nästa sensommar. Marken har blivit jättefin, nu behövr vi bara bli av med all ved som ligger kvar efter röjningen i våras, det måste jag också ta tag i.

Till helgen kommer släkten från Stockholm Farmor och lillebror Lars med familj ner och hälsar på även Anders och Lilian kommer och eventuellt även Lovisa och Alexander, det blir fullt hus i Glimminge.
Nästa helg så räknar vi med att få besök från Svenköp då Jan-Erik och Ingela och Tomas? kommer på besök. Vi börjar komma igång så smått igen med att vara Scociala!
Det var en magisk kväll ikväll på Bjäre jag gick upp på marken i skymmningen, himmelen var alldeles röd och det var så vackert, lungt och härligt. Det är inte så dumt att bo på landet!