måndag 7 maj 2012

Trädgårdsmässa

var Eva på i går tillsammans med Karin och kom hem med halva bilen med växter. Jag var hemma med Tjejerna och vi hade bestämt att vi skulle gå på restaurang och äta lunch. Dock så blev det inte så utan vi var först på kvällen i Båstad och käkade kinamat. Maten gillade alla och det var i stort sett tomt på tallrikarna.

Innan på dagens så var Asta och Svea hos Hedda och lekte då passade jag på att måla fönstren jag kittade förra helgen. Det blev riktigt fin. Fönstrena blev bruna för att smälta in med de andra stallfönsterna. Ett djävla pilljobb att måla fönster. Nu skall de bara målas en gång till sen är det bara putsning kvar.

Lördagen gick åt till att röja gräs med röjsågen, jag passade också på att röja upp vid stengärdet in mot Karin och Peter som har varit ett härke sen vi flyttade hit, här växte en massa Vildhallon, Vresrosor och Slån inte så mysiga växter att umgås med på nära håll. Nu är dom i alla fall borta och fraktade med traktorn till eldningshögen.

Det var ett alldeles utmärkt jobbeväder, man fick ligga i för att hålla värmen i den polarkalla nordanvinden.

Teknikstrulet fortsätter, nu har ABS-lampan börjat lysa i Nissan som dessutom fortfarande läcker bensin. Suzukin som så här långt har varit felfri, har nu börjat låta illa från ett hjullager tror jag att det är.

Toro-klipparen gick alldelses utmärkt första två timmarna, ja nästan onödigt bra. När jag skulle starta upp den en timme senare för att klippa en bit till så rök den som en skogsbrand. Det var rena sotbranden så det är nån ting med bränslet troligen en spridare som gett upp. Jag blev nästan lite ororlig en stund grejer jag köper nu skall bara inte fungera utanstrula som faan. Det tog två timmar innan Toron fattade det. Det värsta är att reservdelar till Toro är dyrare än guld.....

Denna vecka kommer att bli en intensiv jobbevecka, skönt att nästa vecka igen är en kortvecka...... Kunde man kanske också få önska vårvädret välkommen tillbaka?