lördag 17 september 2011

Fiske på sundet

En bra lördag - jag var inte i Ullared (Som resten av familjen var och shoppade loss!!) Nä - jag var nån helt annanstans nämligen på båten Confidens med Lindabs Fritidsklubb och fiskade. Veckan har ju varit riktigt blåsig och regnig men idag på morgonen så var det bra väder ganska lite vind och sol till att börja med.

Dock var det redan mulet när jag och Jonas Hall kom ner till Råå hamn fört kliva på båten. Det hade även börjat att blåsa upp en del. Så långkalsongerna satt som en smäck. Även den gamla militärmössan M59 vinter var på, för övrigt inte den första fisketuren den var med på.

Det var över 30 år sen jag senast var ute på Sundet med en turbåt. Jag hade inte några större förhoppningar inför fisket men hade hört lite skvaller att det var en hel del Sill i Sundet. Möjlighet att få Makrill (som jag för övrigt aldrig har fått någon) och Torsk fanns också. 

Jag fick låna ett Silltackel av en vänlig fiskekompis på båten, det visade sig snabbt att det var bra med Sill. Det var napp direkt för många på båten. Jag drog ganska snabbt ett par kilo Sill, men gick sen över till att försöka hitta Torsk nere vid botten.

Efter en stund fick jag också en skaplig torsk på ca 2 kilo, hade också nån mer misstänkt  känning av Torsk men mer blev det inte. Däremot så lyckades jag fånga mitt livs första Makrill som jag fick upp tillsammans med en stor Sill. Totalt så blev det altså en Torsk och en Makrill och ca 10 kilo Sill inte så tokigt, riktigt skapligt väder. Jag är ganska slut i armarna efter allt vevande upp och ner med all Sill.

Eva och Tjejerna kom hem på eftermiddagen med full bil med kläder, vinteroveraller mm de var nog också ganska nöjda men trötta.
I veckan har jag gjort färdigt det sista på Råsponten på väggarna med det sista finliret. Nu återstår fönster och dörr nischer och att montera dörren mellan garaget och förrådet. Elementen skall monteras och anslutas och kulverten till huset skall kopplas in så att vi kan få värme från Jordvärmepumpen.

Har också skickat ritningen på elen till Eltjänst så hoppas att de snart också kommer igång med att fixa elen.

Imorgon skall jag försöka ut och röja lite gräs om armarna orkar det, kanske också hinna med att snickra lite också.