onsdag 27 juli 2011

Mete i Rönneå

Vi är nu inne på vår fjärde semestervecka det har verkligen gått fort, senaste veckorna har ju inte heller bjudit på så mycket väder för strandliv.

I måndags åkte Hanna och Sara hem igen och det tror jag var ganska skönt för alla parter 3 tjejer är inte sällan en för mycket och det var mycket sura miner.

Eva "tog ledigt" från oss alla och åkte till Mormor och Morfar ett par dagar.

Igår så var jag och tjejerna nere i Ängelholm och metade i Rönneå. Det var kul att igen få fiska i Rönneå, det var mer än 30 år sen sist. Tyvärr var det väl ett riktigt surmete så småtjejerna började snart ledsna när det inte hände så mycket. Det är tungt att hålla ett 4-meters spö när man bara är 4 år.

Doris var dock en riktig kämpe och lärde sig snabbt tekniken att behärska metspöt, tyvärr fick hon ingen utdelning men tappade nån fisk. Jag och Svea fisk upp två fiskar en liten Mört och en Abborre, sen fick jag ytterligare 2 små Abborrar.

Tyvärr innebar väl det tröga fisket att det inte gav så mycket mersmak för tjejerna.

Vi hade med oss matsäck och hade picknick på de bord som fiskeklubben hade ställt ut på det välordnade fiskestället vid ån. Det blev en lyckad familjeutflykt och vi flyttade oss några gånger och tjejerna tycket det var spännade att gå på stigarna med spångar och flytbryggor.

Det var också rätt så många båtar som åkte förbi.




På kvällen var Doris på sin sommarridning och jag klippte som vanligt ;-)  gräset.
Det var verkligen lummigt vid ån..... gott med mackor och bullar när man fiskat