söndag 9 mars 2014

60-års kalas och grävagregat

Jubilaren och en annan gubbe...
Igår så var vi inbjudna på öppet hus i Svensköp till Jan-Erik som firade 60-år. Jan-Erik bär sina år med glans måste jag säga. Alltid trevligt att komma till Svensköp och hälsa på, mycket god mat och trevlig samvaro. Jan-Erik är en riktig vän som jag träffat för inte så många år sen som God granne i Svensköp.

Asta och Svea ille absolut följa med eva ut i stallet och hjälpa Eva att mocka och ta fram nytt hö till korna. Naturligtvis så drog kalvarna extra uppmärksamhet till sig, De senast födda var bar en dag gammal.
 
Jjag passade också på att hämta gårdsharven som Jan-Erik uppdaterat med en sladdbräda så nu skall jag kunna hålla gården i ordning. Provkörde den för övrigt i dag och den fungerade alldeles utmärkt.

Idag var jag också och hämtade ett Grävaggregat jag köpt på Blocket. Ett MCConnel grävaggregat av Engelskt ursprung troligen 60 -70 tal, skall bli spännande och se vad det går för. Fick med 4 skopor och en grip med rotator att använda till timmer. Behöver fixa ett fäste till manöverenheten så att jag kan köra det inifrån Traktorn.

Töserna och Eva var på Väla och ekiperade sig men jag var iväg och hämtade grävaren.

En helt underbar vår eftermiddag i Glimminge där jag stal några minuter i solen innan jag tvättade bilar och fixade med traktorn.

Jag har även under några kvällar i veckan varit nere med traktorn och hämtat veden som legat undre den stora eken i Ekbacken, nu är det rensat där dock är det ett par stora grenar till som skulle behöva sågas ned men det får anstå till nästa år.  Nu återstår bar att klyva upp veden det får bli ett jobb för den kommande veckan.

Eva och Tvillingarna




Jag monterar spännband för harven, många goda råd får jag....

Tomas demar billyften för Asta och Svea