tisdag 11 juni 2013

Inlägg nr.400!!: Sveriges finaste 745 ? Besiktigad

Nya rabatten
Idag fick jag Volvon igenom besiktningen efter en ombesiktning. Var tvungen att byta bromsok vänster fram och en styrled höger fram. Bromsoksbytet slutade med att både bromsslangar och ett bromsrör behövde bytas. Med benäget bistånd av Jan-Erik så fixades detta med Biltema delar.

Det var knappt att bilen gick igenom bromsarna tar fortfarande ojämnt. Biltema oket verkar ge sämre bromseffekt !? bilen drar lite till höger vid bromsning. Får se om problemet håller i sig, kan hoppas på ej inslitna bromsbelägg kanske.

Nybesiktigad pärla.. längtar efter Björn..
BJÖRN var är du, Volvon är i akut behov av polering, lacken har kalkat ganska rejält. Jag har även bytt baklampor och framblinkers som var hårt anfrätta av tidens tand.  Ta med dina Polergrejer och kom söderut, jag bjuder på en pilsner, kanske 2 om den blir fin....;-).

Våra Kossor..
I helgen så var Morfar här och hälsade på oss. Tvillingarna var som iglar på honom och tog snabbt ur musten ur morfar, som jag tror sov ganska ovaggad. Glassutflykt till Båstad stod bla på programmet. Jag och Eva passade på att jobba lite i söndags då det var mulet och bättre arbetsväder. Vi anlade en ny rabatt där vi körde jord med traktorn. Även grus körde vi fram och la på vägen vid rabatten. Även i traktorgaraget la vi in lite grus så att det skall slippa bli så geggigt när det regnar mycket och rinner in där.

Nu är regn inget direkt problem denna vår, det är torrare nu än det var på hela förra året. Gräsmattorna är redan bruna och gräset har slutat att växa (skönt då slipper jag klippa så mycket). Vi får vattna ordentlig i rabatterna som nu börjar bli fulla av olika blommor.

Grusat Traktorgarage
Idag har Eva och Tvillingarna varit nere en snabbis vid havet och tjejerna badade, men det var nog inte speciellt varmt i vattnet då de var kalla timmar efter att de kom hem.

Imorgon är det skolavslutning och jag planerar att jobba hemma för att kunna vara med i kyrkan. Jag kan fortfarande minnas känslan när skolan var slut och man hade ett lång sommarlov framför sig. Kanske läge att passa på för Doris snart är det Päramaskinen som gäller på sommarlovet....




Nyrenoverad och målad vedklyv.

Nästan sinad bäck...

Evas rabatter frodas, vattning krävs dock.