söndag 20 januari 2013

Gnistrande grant...

Svea och Eva åker fint...

har det varit i helgen då rysskylan även har nåt Bjäre. I morse hade vi minus 12 grader på vår termometer. Sen lördag fm har det i stort sett inte varit ett moln på himmelen. Idag var vi dessutom förskonade från vind så även om det var kallt så kände man tydligt att solen värmde.

Var är hjälmen, visst ja får inte ramla för axeln...
Igår så var vi på vår isbana på middagen och körde ett pass. Vi åkte skridskor allihopa även Eva och jag. Isen är nu tjock men i det kalla vädret så är isen väldigt hård och spricker lätt upp i sprickorna så det är lite läskigt att åka men vill inte köra foten i en spricka och bryta nåt, jag med min axel skall nog undvika att ramla och det har jag så här långt lyckats undvika.

Jag satte in en annons på Blocket att jag slipade skridskor , det resulterade snabbt i att ett antal kunder dök upp på lördag fm så jag fick ligga i lite med slipandet, även idag har jag slipat ett par skridskor. Bra med nyslipat när det är så här kallt och isarna är stenhårda.

Asta är nu jätteduktig på att åka har verkligen fått kläm på tekniken och har nu både fart och säkerhet och åker dessutom snyggt. Svea är inte långt efter men har inte riktigt fått lika bra kläm på tekniken ännu, men har ändå både fart och säkerhet i sin åkning. Bägge tycker också att det är jättekul att åka skridskor.

Det gäller att passa på man vet inte när isen är försvunnen igen.

Asta har verkligen blivit duktig
Idag var både Pontus och Linda här med barn och svärföräldrar och åkte med oss. De hade dessutom laddad upp med lunchkorgen för en riktig utflykt, så duktiga hade inte vi varit! Lite tufft när det är -10 men de har jag varit i fjällen och är vana vid kallare ändå.

Även familjen Gunnarsson dök upp på eftermiddagen och intog isbanan med glädje. Anders skridskor var av en modell som numera inte är så vanliga med den gamla hederliga stålskenan, de usla Skånska vintrarna i kombination med Anders begränsade tid för friluftsaktiviteter har dock konserverat dessa i ett gott skick. Efter en slipning så for Anders runt som en raket med hockeyklubban i högsta huj. Verkade ha varit kul för de åkte inte hem förrän det hade mörknat ordentligt.

Asta och Svea var på kalas hos Tindra och kom hem mycket nöjda. Doris var med Mikaela och de hade varit på dammen i Mäsinge och åkt skridskor.

Vi har en remspännare som skriker i Nissan som jag måste fixa innan den skär ihop. Beställde en Remspännare från en skrot, hoppas att den passar och fungerar när den kommer.