söndag 17 oktober 2010

Första frosten

Idag på morgonen har vi den första riktiga frosten, det är helt vitt på marken runt husen. Veckan har bjudit på ett underbart höstväder med massor av sol, men också kalla nätter och mornar. Vi har -1,5 nu på morgonen vid 07.00.

Denna vecka har igen varit en VAB vecka, det har hostats igen så det stått härliga till. Nu är vi dock hyggligt återställda, själv är jag dock förkyld igen.

Tjejerna har varit hemma hela veckan utom i fredags då bägge var tillbaka igen på dagis. Det funkade bra, när jag hämtade så var bägge ute och cyklade runt på trejulingarna. De gillar verkligen att cykla tyvärr så har vi väldigt dålig möjlighet till det hemma där vi har mycket sten och grus som ej går att cykla trejuling på, De brukar använda trejulingarna inne i stallet ;-)

Doris var igår med på en matlagningsaktivitet i skolan, riktiga kockar var med och lagade tre rätters middag tillsamman med intresserade barn, Doris tyckte det var kul men jag tror att det var lite svårt att förstå allt.
Detta är vad jag förstått nåt som Kommunen dragit igång. Bra att man satsar på skolan och framför allt på maten, vad jag förstår har man planer på att återöppna köket här i VK skola. Närproducerad och närlagad mat vill vi ha till våra barn!! BRA!!

I veckan har jag ändå hunnit en del. Sista gräsklippningen för säsongen. Vi har varit och hämtat byggnadsställning som vi lånat av Siffe som jag skall sätta upp på gaveln till Stallet. Skönt att slippa springa på stege som jag brukar göra annars. Kommer att spara mycket tid.

Linderöds Träindustri vann min upphandling av material till Stallbygget, men det var med mycket liten marginal NPN lämnade i stort sett samma total pris. Jag väljer dock att köpa från Linderöds för all hjälp jag fått av dom genom åren. Hoppas att jag får materialet om ca 2 veckor, det är leveranstid på fönstren jag beställt.

Jag planerar att ta en veckas semester när jag har kommit igång, för att försöka bli klar med exteriören till nyår. Det får i alla fall bli målet sen får vi se vad vädret säger om det.

Jag har köpt lite delar till kaminen så att vi skall kunna komma igång och elda även i den. Jag har provat att elda i den, men jag saknar bla asklådan som är bra att ha innan man börjar elda ;-).

Igår så gjorde jag iordning gräsklipparna för sösongen, tvättade av och spolade rent klippdäcken.  Jag skal även passa på att fixa en spindel på det nya klippdäcket där en bult gått av. Jag tror även att jag skall inhandla nya drivremmar som börjar bli ordentligt slitna.

Vi passade även på att ta ned stora delar av vårt Körsbärsträd som var nästan 10 meter högt och den hägg som stod brevid. Finns alltid jobb med att rensa, det växer som satan... Finns mer att röja ut med våra stengärden. 

Idag Kommer Karin, Johanna och Kristian och hälsar på. Känns konstigt att inte Nisse är med men allt är inte för evigt...


Snart är vintern här, kommer vi att få en lika vit vinter som förra året?? Knappast va??