tisdag 8 oktober 2013

Intensiv helg

Helgen tillbringade vi i Stockholm för att bla fira gamla Farmor som fyllde 81 år.

Vi kostade på oss att flyga denna gång även om det kostar att flyga när man är 5 i familjen. Vi flög upp på fredagskvällen och Lars och Ann hämtade oss på Bromma.

Eva och Tjejerna tillsammans med Ann hade avsatt Lördagen för shopping mm. Det blev även en tur till Fjärilshuset på Haga
 
Jag och Lars hade avsatt Lördagen för att åka upp till Dalarna, Leksandsåsens fäbod och installera en "ny" trapp vi köpt på Blocket för nåt år sen. Den gamla trätrappen skulle nu bli utbytt mot en underhållsfri trapp i Galvat stål och järn.

När vi kom upp så hängde den gamla gärdsgården ut över diket på ett oroväckande sätt. När Lars tog bort det ena gamla trappräcket så brakade hela 20 meter gärdsgård + grinstolpar ner i diket. Lars hann precis hoppa undan. Ingreppet blev nu betydligt större. Vi beslöt snabbt att vi skulle sätta igång en eld och elda upp resterna av den gamla Gärdsgården och grindstolpar och trapp.
Strax efter det stora braket...

Efter ca 3 timmar kunde vi lämna Åsen bakom oss och återstyra mot Stockholm i ösregnet. Endast en glödande hög återstod och den nya trappen passade bättre än om vi hade måttbeställt den på sin nya plats.
Myrorna som åt upp den gamla trappen står nu inför en omöjlig uppgift....

Efter att vi kommit hem till Skälby igen och ätit en god middag somnade vi ganska ovaggat.

Söndagen var vikt att fira Farmor. Brunch var bokat på Restaurang Elverket ett hippt ställe som man fick köa in till 11.00 på Söndagsförmiddagen. En lite ovanligt sammansatt buffe serverades och jag tror att hittade nåt som passade. Lovisa och Emil och Erik och Elin anslöt nu också för att Bruncha och fira farmor.

Efter Brunchen drog vi hem till Farmor på Floragatan för att fika, äta tårta och packa upp presenter.

Mycket trevligt att på detta avspända sätt få träffa släkten och Farmor. Vi var rätt många timmar hos farmor innan vi drog till Skälby och åt middag och hämtade våra väskor för avfärd till Bromma. 21.45 var vi hemma igen på gården, trötta ganska slagna hjältar.

En mycket bra helg som var upplagd på ett mycket bra sätt och med fantastisk service av Lars och Ann, TACK!

Man skulle kunna tro att det hade varit stressigt men tvärt om vi han med mycket men utan nån stress.