söndag 25 augusti 2013

Dax att summera semestern 2013

Denna sommar har varit den bästa sen vi flyttade till Glimminge. Vår semester timeade bra det bästa sommarvädret. I år fick vi ju också var vecka på Mallorca som extra bonus, denna vecka var så bra som man bara kan önska.

Vi har varit mycket på stranden och badat mycket i havet. Vi har hunnit träffa de stora barnen även om vi hade otur här att Lovisa blev sjuk här nere. Vi har hunnit göra det vi skulle på Gården. Grunden på huset är äntligen målad och det blev bra. Även grunden på Stallet är nu klar och målad.

Eva har jobbat mycket i trädgården med att anlägga nya rabatter och planterat och fixat.  

Så var det dags att gå in i våra vanliga rutiner igen, med jobb och skola/Fritids igen. Ja jag var på jobbet i fredags för att i lite mer lugn och ro gå igenom alla mail och få koll på läget inför den kommande veckan.

I veckan har jag jobbat med Gården. Röjt gräs och busk en envis kamp krävs för att vinn denna gren. Jag har murat igen den gamla utgödslings rännan, putsat delar av grunden på stallet. Jag har också börjat planera för bygget av det nya vindskyddet för traktorerna och vagnar, får se om jag kommer igång med detta.

En Avfuktare har inhandlats för att försöka få ned fuktigheten i källare och tvättstuga där tvätten nu sommartid har svårt att torka (just nu är det inget problem bara att hänga ut nån timme så är det torrt ;-)..)

Igår så var Morfar och Marianne här på besök över dagen, jag och Eva hann jobba lite med gräsklippning och målning av fasaden. Vi var också och tittade på när Doris spelade match mot Fortuna FF ett mycket välspelande och välvuxet flicklag så 0-2 var hedrande. VKIF var aldrig nära att oroa dom, vi hade bara någon halvchans att göra mål.

Vi fick även oväntat besök av våra nya grannar på Hovgården Magnus, Malou, Micka och Morris.


Det har varit ett fantastiskt sommarväder de senaste dagarna Doris och jag var nere i Ramsjöstrand i fredags eftermiddag och havet låg nästan blankt och solen gassade, vi hade 24,7 hemma i skuggan. Gäller att passa på och njuta, nu är det inte så långt kvar innan vi har hösten över oss....