måndag 23 augusti 2010

Formsvacka

Jag har fått en liten formsvacka i bloggskrivandet, inte bara i bloggskrivandet, har svårt att hitta den rätta energin nu efter semestern.

Förra veckan gick i rasande fart utan att speciellt mycket blev gjort ändå tyckte jag.

I helgen lyckades vi ändå måla huset mellan regnskurarna. Vi hade en gavel plus gårdssidan kvar. Nu har vi bara en gång till på gaveln + att det vita på vindskivorna och runt fönstren skall målas en gång till.

Doris hade sin första fotbollsmatch där bara tjejer deltog i Lördags. Doris har knappt varit med och vunnit någon gång, hon har ändå varit tålmodig. Nu i lördags stod tjejerna från Viken för motståndet. Det var väl inte någon direkt skönspel med Västra Karup tjerna vann med 4-2, härligt med en seger.

I söndags var Ted, Linda och Felicia och hälsade på oss. Ted är en arbets kollega till mig, vi pratade om att de skulle ha kommit förbi under semestern men nu blev det av. Det var trevligt vi grillade kyckling och kunde till och med sitta ute i kvällsolen och äta fika och bull. Vi tog också en promenad ner till korna och titta på dessa!

I övrigt gick helgen åt till gräsklippning (gräset växer nu igen så det knakar) måste klippas varje vecka för att inte bli för högt.

Förra veckan var det också en mycket bra hemma match för Västra Karup herrar i div 4. Seger med 5 - 1 efter en både spännade och välspelad match. De sista 3 målen kom alla de sista 15 minuterna. Nicklas Lindström ägde planen och hade lekstuga och var inblandad i alla 5 målen. Bra underhållning för 40 spänn.

Eva och tjejerna var och shoppade höstkläder, jumpaskor till dagis och mat.

Jag har ännu inte fixat den "nya" gräsklipparen, skall till Jan-Erik i morgon och hämta de saknade delarna sen hoppas jag snart få fart på den igen! Jag har också lagat punkan på sandvagnen jag köpte på auktion i somras, med lite färg så skall den snart vara i skick som ny.

Jag har också ett projekt jag skall börja med nu, jag måste fixa den gatlykta vi behöver nere vis bron så att det inte blir så kolmärkt där när vintern kommer. Det är förberett med rör att dra kabel ut fån huset. Lyktstolpe har jag, jag måste kapa den lite och fixa en armatur. Måste också gjuta ett fäste i marken för stolpen!

Asta och Svea är på Dagis långa dagar nu det tar ut sin rätt de är trötta när det är dags för hämtning. Tjejerna trivs bra på dagis inga problem att lämna dom på mornarna.  Doris har äntligen fått börja skolan igen, nu med lite nya ämnen som syslöjd och engelska. Doris gillar skolan.