söndag 5 september 2010

Eva och Doris i Göteborg

Eva och Doris har åkt till Göteborg över helgen. Liseberg är väl huvudatraktionen men jag skulle gissa att det kan bli lite shopping också. Hur som hellst så har det haft en väldig tur med vädret, det har ju varit ett strålande sensommar väder hela helgen, ja hela veckan ju.

Doris har efter en kort tvekan börjat sälja jultidningar. Hon är jätteduktig, hon tar sin cykel och sticker iväg till de vi känner och vet vilka de år och som bor i närheten.  Det är bra träning att våga ta initiativet + att det är mycket administartion att hålla reda på vem som beställt vad. Doris är jätteduktig, det är mammas flicka ordning och reda.

Själv har jag varit hemma tis-fredag med sjuka barn dessutom har jag själv varit dunderförkyld i veckan. Nu är vi dock alla bättre utom Asta som i torsdags konstaterades ha öron inflamation och nu får penicilin.

Igår var jag och tjejerna på fotboll igen i det fina höstvädret. VK herrar spelade denna gång mot Åstorp resultatet blev ånyo 5-1 men denna gång i baken. Större siffror än spelet på planen. Med lite tur hade VK även kunnat vara i ledningen efter första halvlek. I samband med 1-2 blev Rasmus utvisat för nåt som jag missade (men jag hade ju två tvillingar som for som höstlöv runt mig ;-)). Efter det var det mer eller mindre kört.

Anders var uppe och snackade med oss när vi fikade. Han "agiterade" lite för att jag skall rösta på Centern i kommunalvalet. Jag har faktiskt lite dålig koll på vad de lokala partiernas program innehåller. Jag skulle gärna se en ytterligare satsning på skolan med fler timmar och Engelska tidigare än i tredje klass. Jag tycker att skoldagarna är väl korta Doris skulle lätt klara några timmar till i veckan. Doris skall nu i 3:an börja läsa Engelska vilket hon i Stockholm redan gjorde i första klass. I barnen har vi vår framtid och framtida Sverige!