onsdag 29 januari 2014

Djävla skitväder...

..kan man lugnt säga om den korta vinter vi nu haft i några veckor.  Det har varit konstanta trafikstörningar med halka och snö som fyker över vägarna. Nästan var gång man är ute är det nån bil som ligger i diket. Det har varit konstant ostliga hård vindar, ett undantag var i Söndags då det var lite svagare vindar. Asta och Svea invigde vår skridskobana för säsongen.

Banan är rekordstor men tyvärr är isen allt annat än jämn. Jag har med hjälp av traktorn och en vattentunna försökt råda bot på detta.jag har säkert lagt på en kubikmeter vatten så nu är den betydligt bättre. Tyvärr kommer jag inte åt att spola hela banan så det är ungefär halva som är åkbar.

I helgen var jag också ute och tog hand om de träd som blåst ned och lagt sig över våra åkrar. Dessa måste ju bort innan vårbearbetning och sådd kan göras. Jag har varit tvungen att vänta på att det frusit på så att jag har kunnat köra ut med traktorn på de leriga åkrarna. Nu var det hårt och bra men så in i helvete ojämnt efter den sena leriga höstskörden av Majsen, snacka om att det skumpade i traktorn.

Det var ca 10 mindre Askar som hade blivit stormens offer genom rotvältor. De är nu uppsågade och hemfraktade till gården för att bli ved. Riset tog jag också hand om och körde upp längre upp på marken där det redan ligger gammalt ris för eldning. Jag var också ute och klöv upp en storsäck till med ved. Den andra för denna säsong, mycket ved ligger dock fortfarande kvar nere i skogen, så det kommer att bli fler säckar innan denna vinter är över så vi behöver inte frysa nästa år heller och kanske några säckar att sälja också.

Kul att axeln nu är så bra att jag kan köra motorsågen igen och dra och släpa i skogen, känns som axeln har gjort ytterligare framsteg på sista tiden utan att jag har tränat den något speciellt.

Förra veckan så var jag i Tyskland två dagar på en mässa som en av våra Leverantörer arrangerade. Det var trevligt även om det var intensiva dagar och sena restider så jag var trött resten av veckan av veckan.

I lördags så var vi hos Magnus och Malou på kvällsmat det var trevligt, kul att vi fått nya och trevliga grannar.  Lite trött i mössan var jag allt på söndagen.  

Asta och Svea har börjat i barnkören i Torekovs kyrka, de verkar tycka det är jättekul. Vi skall dit på söndag och höra på när de sjunger.

Doris kör hårt med fotbollen även om det inte är något fotbollsväder. Men nu tränar de på konstgräset i Förslöv. Idag blev det dock inställd då de inte lyckades få planen snöfri pga blåst och snöfyk.