onsdag 29 december 2010

Härlig mellandag

Vintern är härlig...
Farmor kom hem ordentligt i måndags. Det är fantastiskt smidigt med flyget. Farmor går numera dåligt och ledsagare med rullstol var beställt. Måste verkligen ge Kullaflyg en eloge för den fantastiska servicen  och hur väl vi blev mottagna. När vi kom till flygplatsen i Ängelholm så gick jag bara in och frågade efter en rullstol, snabbt kom det en mycket trevlig tjej som direkt gick ut till bilen och hjälpte farmor över i rullstolen. Jag tog bagaget och vi fick assistans med incheckningen. Sen behövdes inte jag mer utan den trevliga tjejen tog hand om farmor och tog henne genom säkerhetskontroll etc. Kul med en sån service och framför allt ett mycket Trevligt bemötande. Vet inte riktigt vad som skulle få mig att flyga SAS nästa gång till Stockholm....

Tisdagen gick lite trögt för mig den riktiga arbetslusten var inte på plats, klyddade lite med traktorn.

Glada skridskoprinsessor...
Eva och tjejerna var på shoppingrunda i Helsingborg och var bla för första gången på nya IKEA, tjejerna var i Småland och lekte medan Eva shopade. Sen blev det köttbullar i restaurangen.

Idag har jag skogat lite på marken. Det var ett helvete, snön var i vissa drivor en meter djup. Jag sjönk ner till midjan. Hade också ett rätt räligt tillbud har inte tidigare varit i när heten av att såga mig med motorsågen men idag lyckades jag såga hål i overrallen och till och med i långkalsongerna det enda som klarade sig utan så mycketsom en skråma var skinnet..det var nära ibland har man tur. Hanterade sågen klantigt när jag blev stungen av en vresros och kom åt låret innan kedjan stannat helt. Naturligtvis hade jag inte mina huggarbyxor på skulle ju bara fälla några mindre träd........... Nu blir det huggarbyxor på!
Vår egen fina isbana, plogad översvämning..
Jan-Erik, Ingela och Eva vår gamla grannar i Svensköp var på besök idag i det fantastiska vinterlandskapet på Bjäre. Vi var ute och åkte pulka och skridskor efter att vi ätit middag! Vi körde även pulkatåg efter traktorn, vilket var populärt bland stora som små tjejer. Det var en jättefin dag även om det hade kunnat vara några grader varmare, men man börjar vänja sig nu vid denna polarvinter.

Nu har det vänt, nu går vi mot ljusare tider.