lördag 23 juni 2012

Midsommarafton 2012

Stången blev aldrig klädd...
Med nybundna kransar iklädda folkdräkter, alla fall vissa av oss, så drog vi ut i regnet för att i Ängalag fira traditionsenlig midsommar med fika och dans runt stången. Vi satt inne i den gamla mysiga gården bland alla museeinventarierna och fika kändes som att flytta 100 år tillbaka i tiden.

När vi hade fikat klart så var det dags för dansen som denna gång inte hölls runt en nyklädd stång utan runt några nyhuggna Björkslanor på av det inte helt perfekta vädret. Henrik fick sitta under ett parasoll och spela på sig handklaver så att det inte skulle skadas i vätan. Det blev ändå en riktigt fin dans i regnet med idel glada miner.

Efter dansen bröt vi upp och for hem till oss för att äta och fortsätta midsommarfirandet. Nu anslöt även Anna och Ronny med barnen, så nu blev det ganska så fullt i huset. När vi så småningom hade ätit färdigt så upphörde regnet och solen bröt åter fram från en nu klarblå himmel. Kvällen blev jättefin med total stiltje.

Han spelte på sitt Handklaver...
Henrik fick fram Dragspelet igen och spelade först lite inne men sen gick vi ut och dansade runt flaggstången i den fina kvällen. När vi dansat oss trötta så var det dax för säcklöpning som alla barnen gav sig på med full fokus och energi, nu också Sveasom inte låtit sig imponeras av Henriks fina Dragspelandes utan vänligt men bestämt vägrat att dansa. Asta var då desto gladare för att dansa.

Kvällen avslutades med en promenad där vi också hann hälsa på Grannarna innan vi gick en kort runda.

Hur det nu gick till så lyckades vi även på detta pressa ned kaffe och kaka och nån lite whiskypinne oxå.

Nu började vi alla bli rätt möra mest gubbarna men även barnen började visa täcken på avmattning.




Rätt klädd för Midsommar på Bjäre...



Dansen runt Flaggstången.....





Kvällspromenad.

Älvorna dansar oxå ......
Tack allihopa för en jättetrevlig Midsommarafton och ett speciellt TACK till dig Henrik för ditt fina spelande på Handklaveret som gav i alla fall mig en magisk midsommar stämning hemma på vår gård i den fina kvällen!!!