torsdag 5 augusti 2010

Traktormeck och hälsa på Ylva

I tisdags så kom Jan-Erik hit och hjälpte mig att gå igenom nya traktorn. Känns tryggt att få hjälp då Jan-Erik både kan mycket om traktorer och är duktig på att mecka. Vi gick igenom hela traktorn och fick ordning på det mesta som "klyddade". Vi servade också traktorn med alla filter och oljor. Vi smorde också upp alla ställen enligt smörjschema, det var inte igår det blev gjort kan jag säga. Jag har också städat ur och tvättat traktorn. Är du intresserad vad det är för traktor så titta här: Info Volvo BM 2254

Jan-Erik stannde över natten, så vi grillade och tog en "bir" (som Jan-Erik säger) och snackde lite skit på kvällen.

Saknar att vi inte bor så nära nu!

Igår så skulle jag och Doris åka och hälsa på min gamla kollega Ylva och titta på hennes nya hus utanför Vislanda. Det är en resa på ca 15 mil enkel.

När vi skulle göra oss i ordning på morgonen för att fara så ville både Asta och Svea hänga med. Vi lämnade mamma hemma och gav oss i väg på utflykt. Det gick jättebra tjejerna tyckte nog att det var lite långt, men vi stannade och hade kisspaus och tog det lugnt.

Det var jättekul att träffa Ylva och att få se hennes hus som jag hört så mycket om. Det var jättehäftigt Ylva har själv ritat det så det är en egen design. Jag gillade verkligen blandningen av gammalt och modern stil.

Ylva bjöd på Lax och vi alla mumsade i oss. Doris åt till och med två bitar av Ylvas goda kaka med Röda vinbär på, Doris som inte äter några bär !!

Ylva:s föräldrar hade också en "lekstuga för vuxna som man kunde grilla i" (Asta igen).

På eftermiddagen åkte vi hemåt igen, denna gång genom IKEA-land.

Idag har jag röjt lite gräs och busk igen, det har tack vare torkan inte växt så mycket på senare tid, men nu efter lite regn har det kommit igång igen.

Idag kommer också Lovisa och Alexander hit, det var länge sen det skall bli kul. Jag måste sitera Asta: "Jag sänner inte dom, imorgon sänner jag dom....