söndag 14 juni 2009

Måla bräder!


I helgen har jag kört upp våra nymålade ytterdörrar med Lastbilen. Jag har också köpt mer tegelpannar fick tag på ca 1400 begagnade pannor till, så nu bör vi ha så det räcker till huset.

Körde upp 3 pallar av dessa pannor ca 450 pannor som bör väga ca 1,5 ton precis vad jag kunde lasta. 5 pallar återstår att hämat i Hörby, hoppas Jan-Erik kan hjälpa mig att hämta dessa med traktor i veckan. Det blev 52 mil totalt i helgen med lastbilen.

Vädret har inte varit speciellt bra i helgen blåsigt, men i princip har vi sluppit regn. Jag har tillbringat ca 10 timmar i potatiskällaren och målat bräder till takfot och foder till fönster. Jag hann nästan klart har ca 15 bräder kvar att täckmåla, hoppas kunna göra detta en helg i veckan. Måste också försöka köra lite röjsåg och ta ned det manshöga gräset och nellorna i trädgården. Ser så djävla tråkigt ut. Hela trädgården är också full av en massa ormbunkar som jag tycker suger, dessa skall bort på sikt.

Det var sista helgen som "gräsänkling" på torsdag flyttar Doris ned till Skåne. Skall bli skönt att slippa ensamheten, men blir säkert en ny omställning då kjag nu vant mig att reda mig själv och inte ha nån annan att ta hänsyn till. Jag längtar så efter Doris.

Bygget går nu in i slutspurten hoppas jag. Pengarna börjar ta slut och tyvärr återstår mycket att göra. Hoppas att mycket kommer att falla på plats de kommande veckorna, det kommer dock inte att kunna bli helt färdigställt till inflyttning och jag kommer att få göra en hel del själv.

Måste dock passa på och ge en eloge till snickarna Pontus, John och Carl som nu ställer upp och jobbar extra för att försöka få huset inflyttningsklart. Känns jättebra att ni ställer upp känns verkligen att ni vill få all ting klart. På bilden är John och Pontus.

Övervåningen börjar nu ta form och även den nya skorstenen är på plats, den skall dock putsas innan den är klar.