fredag 14 januari 2011

SAABen fixad

Nytt tankband köpte jag i morse i Ängeholm, fanns ett på lager!

All heder åt motor och Smide i Västra Karup som med kort varsel ställde upp och hjälpte mig att montera det nya bandet. Skönt att slippa ligga ute i snön under en bil och skruva. Det var bara en bult som skulle bort, men är det en riktigt rostig en så kan även det vara en utamaning. Hade blivit tufft i snön....TACK Motor och Smide för hjälpen!

När vi bor så här så är vi verkligen beroende av två fungerande bilar, våra bilar är ju inte precis nya en - 97 och en -88. Nu håller vi tummarna att dom går ett tag igen.

Doris hade elevröra i skolan och fick äntligen åka skridskor och spela Bandy kom hem alldels svettig och lycklig.

Vardag igen

Så var helgerna över, tillbaka i vardagen igen, måste erkänna att lite segt är det.

I måndags så hade jag Viasat här för att installera ett nytt TV-abonnemang. Det var en trevlig ung man som galant fixade den installationen. Doris har nu fått en egen TV med uttag på sitt rum. Hon fick faktiskt en egen parabol också ;-).

Det tråkiga var att han hittade fel på min "nya" parabol som vi fickt installerat förra året. Jag har haft fladdrigt bild när det blåser. Trodde att det berodde på att det kan blåsa på Bjäre! Det visade sig att parabolen satt löst och rickade, huvudet var felinstallerat och kontaktskyddet (Väderskydd) var ej nedfällt. Trist när man betalar dyrt för att få den uppsatt av Experter!

Ny TV inköptes också från NETONNET 42-tums Tv för under 5000:- levererad till dörren, det är inte dyrt och BRA!

I tisdags var jag och köpte en ståldörr som jag skall ha på stallet uppe i Kvibille. Dörren blir nog riktigt bra på stallet, den var i fint skick hade suttit inomhus. Bra att ha en ståldörr som inte slår sig beroende på väder och temperatur.

Igår var det julgransplundring på Dagis med alla barn och föräldrar. Eva var där med tjejerna. Det var två slagna hjältar som kom hem i bilen. Svea sov (hinna somna på entvå minuters biltur..), Asta var supergrinig och Arg, hon skulle inte åka med i bilen hem.....


Igår var jag på det nya IKEA-varuhuset i Helsingborg, vilken skillnad mot det gamla varuhuset. Det var förvånansvärt lite folk inte minst med tanke på att det är REA också. Jag hade tur för just den hylla jag skulle köpa var det halva priset på och det visste jag inte innan, så det blev billigt. Tog en flygande middag oxå, två korvar för 8 kronor. Dom var både billiga och bra, nästan onödigt billigt va?


När jag skulle åka från IKEA, hörde jag ett skrapande ljud under bilen, det visade sig vara ett tankband som släppt och låg och släpade i backen. Jag körde dock hem hela vägen till Glimminge antog att det var lite "tomtebloss" under bilen för det var några som blinkade på motorvägen. När jag kom hem så fick jag hjälp av Pontus att låna hans varma garage för att ta bort det gamla bandet, nu återstår att fixa ett nytt band.
Tanken sitter och rickar lite så jag skall nog inte ge mig ut på några långresor innan det är fixat.

Idag skall jag jobba hemifrån så idag behöver jag inte bilen.