söndag 28 augusti 2011

Åska som väckning!

Så har en hel vecka gått igen. Sommaren var inte förbi utan kom tillbaka i veckan med i alla fall vissa dagar med full kraft. Riktigt varmt och klibbigt har det varit. Avslutningen på denna värme blev ett riktigt ordentligt åskoväder som kom över oss i Lördags morse, vi undrade var det var som lät på håll, det var ett konstant mullrande förstod vi när åskan var över oss. Ett riktigt skådespel var det med alla blixtar!

Vår nyklippta häck....



Åskan slog ned i stänget så att stängelsapparaten gick. Jordfelsbrytaren i stallet utlöste! Annars så fick vi inga skador av åskan. Bäcken steg ordentligt idag på förmiddagen då ytterligar några duktiga skurara drog förbi.


Målad friggebod

Passade ju rätt bra att Eltjänst var här i veckan och installerade ett Åskskydd i vår central. Vi beslöt att göra det efter att vi blev av med jordvärmepumpen i somras. Eltjänst var också här och förberedde eldragning i friggeboden några uttag plus taklampa och ytterbelysning skall det bli. Nu återstår att gräva ned kabel de 25 meterna till stallet för anslutning till centralen där.

 Vatten och avlopp till stallet skall också snart förberedas. Jag har jobbat på med väggarna i stallet den första väggen är nu klar och de nya takbjälkarna till loftet har också kommit på plats. Nu är det dags att börja sätta råspont på långväggarna. Jag har jobbat en hel del timmar i veckan. Var också tvungen att åka och köpa mer isolering i lördags. Nu är dock allt färdig isolerat i stallet.


Nya väggen i stallet..
 Doris var i Ängelholm och spelade fotboll mot Ängelholms FF de vann för andra matchen i rad med 5-2 kul att de får vinna lite, de spelade riktigt bra förra matchen jag tittade på. Doris är en riktig backklippa faktiskt!

Var i fredags och tittade på A-laget mot Hjärnarp det blev en programenlig seger med 7-4 efter en bra första halvlek och en sämre andra halvlek. Vi ligger fortfarande kvar top 3 i 4:an inte så illa för denna lilla by.