tisdag 30 november 2010

I vinterns grepp...

Vintern har redan Bjäre i ett stadigt grepp. Den förlamar mycket utomhusaktiviteter inte bara min stallrenovering.

I lördags så hade vi alla grannarna hemma på glögg och senare även kvällsmat. Det var jättetrevligt. Och som tur var lite mindre "trevligt" än förra året, så jag vaknade utan huvudvärk på söndagen ;-). Vi har verkligen trevliga och bra grannar. Kul att vi äntligen fick bjuda in, det har vi inte blivit färdiga till innan.

Innan på lördagen så skjutsade jag Doris med kompisar till stallet för att öva inför Lucia. Jag passade på och åkte till Bolaget och köpte Glögg och hann också förbi Båstadsgruppen årliga utförsäljning av skor. Hur kul är det att ha storlek 43 på skorea..... :-(.

Söndagen trotsade jag vädret satte in en byggfläkt i "Potatislagret" fick upp temperaturen till + 10 och grundoljade ytterpanel till gaveln. Gick ganska bra förutom att grundoljan frusit, jag som trodde den var oljebaserad. Det är rätt trångt också men det gick. Nu måste jag fixa färdigfärg också. Vi skall köra täcklasyr i Faluröd kulör så att det stämmer med de andra stallen.

Svea klipper till halsduk...
Asta och Svea är på dagis nu och tycker det är härligt med snön, dock har kylan tyvärr gjort att de frusit en del. Eva satte igång och gjorde nya halsdukar till tjejerna i går kväll.

Svea har också blivit av med stygnen på ögonlocken, det ser jättefint ut.

På torsdag skall vi köra en afterwork med teamet på jobbet i Helsingborg, det skall skoj är ju inte varje dag. Min kollega Karin har dessutom lovat att skjutsa hem mig, va bussigt!

Planerar att åka till Jan-Erik i Svensköp på fredag och svetsa trappräcke och dricka nån öl kanske.

Annars är det mest läge att stanna inomhus under ett tjockt duntäcke...... härda ut ......det är bara 4-5 månader kvar till våren ...............