torsdag 6 januari 2011

Rekordplogning

Idag har jag plogat i 3 timmar. Det var svårt att se i morse hur mycket snö som kommit, men kanske framför allt fykt runt. På vår väg ut var det två ställen där vi hade drivor på över metern. Jag lyckades inte trots 4-hjulsdift forcera dessa med skopan nere. Det tog lång tid att få vägen fri.  Vi hade inte haft  en chans att ta oss ut med bilarna.

Jag plogade också skridskobanan och sen var jag en sväng hos Pontus och Linda och skottade undan lite på deras uppfart. Vi skulle inte klara oss utan en bra traktor.

Lasse som plogar vägen utanför oss hade "sovmorgon" tror jag  så Hovgårdsvägen var inte farbar förrän eftre lunch. Eva tog sig i alla fall till Båstad även om det var knappt, även de stora vägarna på Bjäre har problem.

Doris fotboll gick väl så där de blev 4:a, men denna gång så spelade de med F12 altså 2 år äldre än Doris. Doris stod i mål en match det gick bra, hon släppte in 2 mål, men kunde inte göra något åt dom.  

Asta och Svea åkte med mig i traktorn när jag skottade. Det var kul men de tröttnade efter en stund och bytte av varandra.

På eftermiddagen töade det så vi fick kramsnö, det ä bra för då blir snön där den är och inte ryker omkring.

I morgon bär det till Helsingborg om inte vädret blir sämre igen, då får jag jobba hemifrån.  

Trettondagen

Skitväder idag på Bjäre, snöar och blåser. Gårdagens plogning är bara att göra om. Har flyttat över plogen på stora traktorn, skönt att sitta i en traktor med värme i hytten ;-).

Veckan har bara farit iväg, både jag och Eva har jobbat hela veckan. Asta och Svea har varit på Dagis, dom är så glada för dagis. Skäller på mamma när hon kommer och hämtar för tidigt så att de inte hinner åka tillräckligt med pulka.

Idag är det fotbollscup i Båstad som Doris skall på. Jag tror att jg och tvillingarna blir hemma. Jag skall se om jag hinner sätta de sista lockläkten på gaveln oxå.

Innesittardag verkar det..........

Imorgon är det jobb igen och på kvällen är det dags för den traditionsenliga julfesten i byn.