tisdag 5 oktober 2010

Brittsommar?

Det är fortfarande riktigt behagliga temperaturer på Bjäre, tyvärr spolierar den hårda vinden vi nu haft i snart en vecka den riktiga Brittsommarkänslan.

I helgen hade Doris sin sista fotbollsmatch för säsongen. Det blev förlust borta mot Vejby med 0-1. Eva och tjejerna var med. Själv var jag hemma med en bländande huvudvärk.

Jag ägnade helgen som vanligt åt gräsklippning, denna gång var det infarten och trädgården mot bäcken som fick en putsning med röjsågen, den sista för säsongen. Det blir fint när vi klipper runt gården, men det är ett djävla jobb att hålla efter gräset, undrar hur många timmar jag lagt denna säsong, för att inte tala om hur många timmar jag lagt på att reparera klipparna. Nu går jag in i nästa säsong med två fungerande  ;-o .

Eva har också fixat rabatter runt husen där det nu fortfarande blommar för fullt, det gör väldigt mycket att ha blommor i trädgården. Vi har även fått en hel del squasch och prydnadspumpor som Eva odlat. Denna säsong har vi även haft mycket egen sallad och ärtor och naturligtvis har vi odlat lite egen potatis.

I helgen började vi röja upp på loftet till stallet för att kunna byta ut golvet. När vi köpte tyckte jag detta golv såg friskt ut, men det visade sig vara svårt Or angripet jag var jättenära att åka rätt igen för en tid sen när jag trampade av 4 plankor i bredd, men några reglar som låg på loftet räddade mig.

Jag har nu i kväll rivit upp ca 3/4 av golvet. Hade jag vetat hur dåligt detta golv var tidigare så hade jag aldrig gått upp på loftet. Planken tål inte att lyftas utan att de brister, det är bara skit kvar av dom. Det är tyvärr också någon bjälke som är angripen och måste bytas. Är det nån som har ett tips på hur man slipper Or så får ni gärna lägga in en kommentar. Det var förresten länge sen i huvud taget jag fick några kommentarer, lägg gärna en kommentar så jag orkar fortsätta blogga.

Idag har jag varit hos en leverantör till IKEA i Malmö hela dagen på mötet. Det var ett riktigt bra möte som gav mig en kick, behövs för det har varit lite uppförsbacke på jobbet ett tag.

Eva börjar nu komma igång riktigt ordentligt på Lindab och trivs jättebra.

Asta och Svea kör på med sin jumpa. Asta kan inte bärga sig innan det blir nästa gång, de var igår och i morse skulle hon ha med sig jumpagrejerna igen.

Bevingat ord idag från Asta när Eva skulle ut och träna: "Mamma springer för att hinna.."