tisdag 5 augusti 2014

Fortsatt semester

Inger, Per och töserna.
I förra veckan blev vi äntligen klara att åka till Åhus och hälsa på våra gamla kompisar Inger och Per. Härligt att se att de är still going strong i sitt fina hus. Kul att träffa dom kändes konstigt nog som igår fast det var länge sen vi var i Åhus. Vi blev bjudna på en härlig lunch. Töserna hann även med att ta ett dopp. Det var lugnt i Åhus för det var inte riktigt sol men mycket varm ändå.

Vi hann även med att hälsa på Cattis och grabbarna för bad i poolen och en fika på deras fina uteplats/rum.
Kul att se Cattis var också ett tag sen.

På hemvägen hann vi även med att besöka grillkvällen vis Svensköps Lanthandel (eller heter det Killhults Lanthandel?) Här var det som vanligt fullt med folk trots ett lite tveksamt väder där regnet minst sagt hängde i luften. Träffade även bröderna Fondell från Linderöd.

Semestern löper på och det har varit mycket strandliv, dock inte så mycket för mig har försökt hinna jobba lite hemma också.

Jag var ute på havet i torsdags fm med Magnus för att fösöka få lite Makrill. Magnus fick en lite Skrubba jag hade inte ett napp. Det var dock en magisk fm på havet med i stort sett bleke och spegelblankt hav.
Töserna och pågarna hos Catti...

Nu skall det dock bli mer av havet och fiske, jag har köpt en bättre båt som kanske kan bättra på oddsen att få lite mer fisk. Var i Mellbystrand och köpte båten av Bengt, den är långt ifrån ny men mycket välhållen.

Jag fick även ett ryck och köpte mig en "hobbybil" i och för sig en lågbudget bil Audi Cab 1993. Trevlig bil och relativt välhållen. Vi har hunnit köra många fina rundor redan, så skönt när det är så varmt som det varit.

Lars och Ann är nu här och hälsar på, vädret har nu slagit om och lutar mer åt regn. Temperaturen är dock fortfarande behaglig och över 20 grader.

Eva , Ann och Töserna drog till Malmö i går för att hämta Doris kompis Ella vars flyg blev ombokat till Malmö. Emporia fick sig ett besök till alla Tösernas glädje, en lämplig aktivitet i regnet.

Lars och Jag var hemma och meckade lite innan vi tog en lunch på Båstad Golfklubb och beblandade oss med Golfnoblessen, lunchen var god under tak ute i regnet.

När regnet lagt sig så tog vi också en tur ut på marken och plockade Björnbär som nu börjar bli mogna.

caben

Töserna i Björnbärssnåren.

Skogsvette..??
Båten