lördag 11 april 2020

Corona Isolering

senaste veckorna har jag enbart jobbat hemifrån på rekommendation från IKEA. Våra kontor är öppna men väldigt tomma. Saknar naturligtvis sociala kontakterna även om jag är rätt van att jobba hemma och ha möten över Teams.

Brunnen 3 fas handske på vedklyven...
Eva har jobbat på sitt kontor hela tiden. Doris pluggar hemma. Asta och Svea är i skolan utom denna vecka då de har Påsklov. Ett konstigt Påsklov utan några sociala aktiviteter.

Jag har fortsatt jobbat en del med att buska av skogen och det blir nog nån tur till under Påsken. Inte så mycket annat men kan göra och all busk som är borta är borta och färre att ta sig an nästa vinter.

24 m2 ved är kluven och står nu ute och torkar för att eldas i höst. De sista var några torra björkar jag hjälpte till och fällde hos grannen.

Skönt väder i början på Påskveckan 17,3 grader, var visst över 18.
Vedklyven "brann" sen så jag fick avsluta med Traktorklyven men det gick också bra även om det var lite ovant och att behöva ha traktorn stå och döna bredvid. Klyven verkar vara fixad, trodde först det var elmotorn som skurit men det verkar bara vara ett kontaktproblem som gjorde att 3-fas handsken smälte....

Jag köpte för ett par veckor sedan en "ny" motorcykel. En Honda CB750C från 1981 som såldes i Båstad. Den var i ett rätt bedagat skick stått i nästan 10 år, stöldskadat tändningslås, muggigt krom och aluminium, flödande förgasare men bakom detta en rätt oskruvad maskin som var original förutom nya avgaspipor (med original look).

I Tusen bitar..
Tänkte jag skulle ha den och mecka med under Corona, bra att ha något annat att göra och fundera på. Leta delat, felsöka, meka och putsa. Jag var tvungen att beställa nya delar från England. De kom i måndags em då var motorcykeln i tusen bitar, bla rivit förgasarna. Fick en ide att försöka besiktiga den före Påsk och kanske kunna åka lite. Enda tid jag hittade i Båstad var på tisdag em, jag bokade den och satte igång och meckade.

Efter åtskilliga timmar polering och några timmars meck.
Med hjälp av Eva lyckades jag sätta tillbaka förgasarbryggan, ett helvete då det är så trångt men efter nån timme var den på plats, först gick den som en påse nötter tomgång på 4000 varv mm. Det var dock bara gaswiren som behövde justeras och efter lite justerande tisdag morgon gick den i stort sett OK för att kunna köra till besiktningen, jag hade inget bromsljus varken på fram eller bakbroms men efter lite pillande fick jag igång bakbromsens ljus och fick besiktiga utan bromsljus fram, detta vart dock enda anmärkningen och jag slipper åka tillbaka nånsin, detta var sista besiktningen för denna MC! Bromsljuset fram fixades efter nån timmes felsökning med WD40 i ett kontaktstycke så 12 volt tog sig igenom😜

Nybes och startklar
Nu har jag kört ca 20 mil Asta har åkt med flera gånger bla en gång med fika med. Hondan går som en klocka känns att den inte gått mer än de 4300 mil den har på mätaren.

Tvillingarna var nere hela dagen igår på IP och spelade "spontanfotboll" under ledning av VKIF. De var så nöjda och solbrända när de kom hem. Ny träning idag.

Doris jobbar på Golfklubben hela helgen.

Idag skall jag dra igång gräsklipparen efter vinterdvalan och klippa gräset som är högt på sina håll.

Nu får det bli lite påskmys hemma med sill mm idag för att ändå tillsammans med Påskpyntet ge lite Påskkänsla.

Glad Påsk!

Delar av årets ved 16 säckar x 1,5 kubik

Eva har vårfixat i alla rabatter