söndag 4 oktober 2015

Fiske med Asta på Sundet

Igår så var jag och Asta på fiskebåten Linda och fiskade i Öresund. Det var ett magiskt, ja nästan overkligt bra väder. hela sundet låg som en spegel när vi efter lunch stävade ut mot fiskeplatserna söder om Ven.

Vi var ute med Lindabs fritidsklubb som arrangerade resan på ett förtjänstfullt sätt.

Fisket började lite trevande, ja Sill var det förstås men Torsken var trög. Asta var duktig det började lite trevande men hon blev duktigare och duktigare, inte så lätt att fisk på en så stor båt lätt att trassla in sig med de övriga på båten.

Astas fin Torsk...Lycka...
Så småningom tog Asta spöt hel själv och fick snabbt några Sillar, plötsligt var det jätte tungt, jag tog över och kände tydliga Torskryck, Asta vevade och slet jag fick hjälpa henne lite med spöt men helt själv fick hon upp en Torsk på ca 2 kilo, lyckan var fullständig. Den skulle tas hem hel och visas för mamma, Svea och Doris.

Asta fick mer Sill och jag tog fram det lätta spöt och kastade ut en bit från båten, fick ett par Sillar men rätt som det var så hade även jag en Torsk på efter lite kamp så var även den i båten, den var aningen mindre än Sveas men fortfarande runt 2 kilo.

Asta kämpar med det tunga spöt.
Efter 4 timmar på ett spelblankt Öresund så tuffade båten tillbaka till Landskrona. Jag är så imponerad av Asta som kämpade så bra med det tunga spöt och vevade upp och ner  igen i timmar utan att bli trött. Hon fick en pall att stå på för att bättre nå över relingen och var smart och vilade spöt mot relingen när hon skulle veva upp med Fisk på.

Trötta men lyckliga firade vi med panerad Torskfile och Färskpotatis till Kvällsmat.

Svea och Doris var hemma och hade fotbollsmatcher, Sveas lag fick 1-1 mot Fortuna som brukar vara mycket bra. U-laget förlorade knappt med 2-4 och Doris spelade hela matchen hemma på VK IP.



Asta på pallen inför ett spelblankt Öresund..