måndag 20 juli 2015

Båstad Tennis - vi hade i alla fall tur med vädret - nästan...

Edgar och Asta
Så var då den första semesterveckan avklarad.  Började så klart med regn på Måndagen då vi var inbjudna till Båstad tennis av Lindab. Familje aktiviteterna uppe vis Tennismuseet regnade tyvärr bort, men som genom ett trollslag upphörde regnet och tom solen kom fram lagom till det var dags att gå ned och titta på tennisen, senare på eftermiddagen var det riktigt fint väder och runt 20 grader. Tur det för tennisen värmde inte direkt. relativt lugnt så här första dagen på damveckan inget direkt vimmel- dock såg vi Miss Williams  anlända från flyget - innan hon stack med miljonerna igen...

Har biljetter till några dagar i herrarna nu i veckan, så det blir mer tennis.

Jan-Erik var här i veckan och hälsade på länge sen han var här. Vi var ute en sväng med båten på fredagsmorgonen och försökte på lite Makrill igen, det var lugnt men gamla dyningar efter den hårda vinden i mitten på veckan gjorde det ganska gropigt och gungigt  så vi gav upp efter ett par timmar.

I fredags var vi Rickards fest, kul fest och ett djävla drag. Hemma vis 02.00 och inte jätteseg på lördagen även om jag inte var snabb.

Har inte fått så mycket gjort på semestern annat än röjt och klippt gräs. Så har jag även servat A2:an som det var dags för igen 1500 mil går fort ;-(.
Svea på Centercourten

Vi var även en sväng i Helsingör i Onsdags som började med halvdant väder men som på eftermiddagen sprack upp och var riktigt varm. Lunch och shopping var väl huvudtemat denna gång och några kassar hade vi med oss hem, blev ändå en heldag innan vi är hemma igen. Danska wienerbröd till kvällsmat..

Vädret första veckan är inte mycket att klaga på Eva och Töserna har i alla fall varit på stranden 2 dagar även om temperaturen i vattnet inte börjar på en 2:a. (17,5 senast jag var ute med båten, men då på öppet hav).

Har nu även fått elen dragen till nya vindskyddet och några nya 3-fas uttag monterade.

Eva och Doris köpte en ny soffa till övervåningen lite på uppstuds, Soffa med divandel, rätt stor... Det är inte speciellt lätt att få upp saker till vår övervåning med smal trapp och dålig takhöjd på nedervåningen. Vi fick ned de gamla sofforna med ett nödrop. Halva den nya soffan fick vi upp med ett nödrop efter att ha plockat isär den så mycket det bara gick. Den andra delen var körd gick inte att få upp via trappen.

Nya soffan på plats..
Men med hjälp av traktorn lyckades vi med ett nödrop få in soffan genom fönstret på övervåningen, med minsta möjliga marginal och även fötterna borttagna. Nu är den i alla fall på plats.

Eva och töserna är på IKEA idag och skall titta på ett nytt soffbord också.  

Audi cabben krabbar...... gick inte igenom besiktningen på högt lambavärde och läcker nu också duktigt med vatten, blir nog tyvärr att mecka igen. Annars har vi hunnit med en del turer med Cabben även om det på slutet varit rätt kylslaget.