onsdag 29 september 2021

Long time...sommar nu höst!

 Nu var det rekord länge sen jag uppdaterade Bloggen. Men nu är det dags! Problemet är att jag nu är så gammal att minnet sviker vad vi gjort denna sommar... jag gör ett försök.

Töserna väntar på maten

Fotboll

Töserna har spelat en hel massa fotboll, med stora framgångar både i F14 och Div 4 Damlaget. Både Svea och Asta är duktiga och tycker att det är kul. De har även varit i Helsingborg på sammandragningar som fotboll Skåne arrangerar.

Fiske

Jag har fiskat en hel del denna säsong och Makrillfisket har väl varit ganska hyfsat i år. Har inte provat så mycket annat än Makrill i år.

Pesten

har inte drabbat oss och nu är jag, Eva och Doris fullvaccinerade och Asta och Svea kommer att bli vaccinerade om nån månad. Nu börjar allt gå så sakta mot mer normalt igen. Jag jobbar fortfarande hemifrån men skall till kontoret om nån vecka för första gången på 1,5 år...

Fin fiskemorgon

Besök

Lite besökare har vi haft i sommar.

Krabbmete med Marlon

Lovisa, Emil, Tage och Alvar var här några dagar det var länge sen. Första gången vi fick träffa Alvar. Vi hann med ganska mycket. 

Mina kusinbarn Josefin och Madelene från USA var här tillsammans med 2 kompisar och övernattade en natt. Glada positiva tjejer, hann med lite sightseeing på Bjäre bla.  

Catti, Jörgen och Marlon var här och övernattade länge sen trevligt, tyvärr blåste Marlons så hett önskade fisketur bort....

Morfar var och övernattade kul att kunna träffas igen.

Eva och Elin var här en sväng också.

Min jobbar kompis Susanne var här på en lunch med sin man.

Lillebror Lars och Laila var här en helg mer än 2 år sedan senast.

Semester

USA tjejerna

Tillbringade vi till stora delar hemma , dock ingen fullträff på väder under vår ledighet. Eva, jag och alla töserna var en helg i Stockholm och hälsade på farmor och Träffa Lars och gänget i Årsta Havsbad där hade vi mer tur med vädret.

Eva och jag var i Dalarna ett par dagar, när musinvationen var bortstädad var det riktigt skönt vi tog det ganska lugnt och jag var ute och plockade en hel del svamp.

Eva och jag fick dessutom en sen extra semester när Claes ringde och bjöd in oss en långhelg till Spanien. Vi hade jättefina dagar tillsammans med Claes och Maggan. Vädret var nästan i bästa laget en dag hade vi 37 grader och 32 garder klockan 11 på kvällen. Poolen behövde ingen uppvärmning höll 30,5 grader!!

Arbete

Lars och Laila i kohagen

Asta och Svea har denna sommar jobbat hos Totte med potatisplock, ganska lagom mycket jobb tror jag de gillade Totte.

Doris har jobbat hårt denna sommar mycket både på Biltema i Halmstad och på Båstad Golfklubb, 

Köpt

Doris och Jacob köpte hus i Förslöv tillträde 15 Oktober. Fint hus men finns lite att göra. Doris roddade mycket själv med budgivning och kontakt med mäklaren, efter budgivning och lite taktik så fick de huset även om de inte hade högsta bud. Jakob hjälpte till och Anders var med och "besiktigade" huset jag och Eva var i Spanien så vi har inte sett huset annat än från utsidan.

Jag köpte min dröm motorcykel, kände att jag behövde passa på vet ej hur länge jag kan fortsätta köra MC. Nu står en Honda Valkyrie F6C och morrar i min verkstad. Har hunnit köra en del efter lite inledande meck, den rockar.....

Bra svampsommar
Övrigt

Vi hann med en byamiddag på stranden där vi åt beställd pizza nästan till solnedgången.

Eva och töserna har hunnit med en runda till Ullared och 2 dagar i Göteborg och Liseberg.'

Jag hann med en tur till Tyskland för att köpa öl, denna gång tillsammans med med danska kompis Ole, kul att kunna umgås lite på färjan och sen fixade Ole ett supertställe på hemvägen i Danmark där vi åt fantastiska smörebröd.

Vi tog en härlig dagstripp med Båten från Norrebro till Båstad och köpte glass, först lugnt hav men sen blåste det upp lite men utan problem blev bara lite kallare

Vi hade en familje grillkväll hos Golfklubben inkl pojkvänner.

Asta kör
Jag arrangerade ett BBQ-party för hela mitt team på IKEA i början på september, tur med vädret. Hade en löjlig tipspromenad, provkörning av traktorer och sen mat från grillen. Mycket lyckat och kul att kunna ha alla här och att kunna träffas igen. Min kollega Amandine var här och hjälpte mig med förberedelser och naturligtvis drog Eva och töserna ett ganska tung lass, TACK!    

Mylte bäck slog till med all time high efter några regniga dagar som kulminerade i kväll. Vår lilla bro flöt bort vi fick hämta den 100 meter nedströms hos grannarna.

   

  

Välden bästa fru



Tur i Cabben



Morfar på besök

Ole och jag väntar på världens bästa Smörebröd

Lunch på golfklubben

Musskiten undanstädad

Töserna och farmor

Töserna vid deras dagis i Örby

Doris vis sin första skola i Örby

Nu även med invalido Erik (Golfboll i ögat..)

Töserna och Elin

Båtturen Laila aldrig glömmer härlig tur nästan överlast

Eva och Ellen

Bröderna och Laila i Årsta Havsbad

Alvar får present



Lovisa , Emil och töserna






Myltebäck ryter inte porlar

Invigning av nya grillen

Utsikt från lägenheten

Nattamad

Middag ute i Puerto Benue

Båttur



Pre retirement part med IKEA teamet 


Min drömhoj - Honda Valkyrie F6C