söndag 17 mars 2013

Tappat sin första tand.

Svea tappade igår sin första tand. Hon har nu en glugg i underkäken. Hon har flera lösa tänder. Asta verkar vara förståndig och sliter mer på sina mjölktänder innan hon byter ut dessa, men det står väl inte på förrän det är dax för henne också.

De har varit en vecka igen i sjukdomens tecken. Både Asta och Svea har varit hemma hela veckan med ordentlig feber. Svea börjar nu bli ok men Asta är fortfarande inte helt OK.

Doris var borta på Tjejkväll i fredags hos Emma med Tacos, fredagsmys och film.

Igår så fixade vi lite med veden. Jag klöv väl ett par kubik med hjälp bla av Svea som var jätteduktig på att bära fram klabbar som jag sen klyvde. Härligt med så stora tjejer att man nu kan få hjälp. Tjejerna ledsnade sen lite och tog traktorn i besittning för lite lek.

Det är några kubik kvar att klyva så jag skall väl ut ett pass till idag, får ta det lite lugnt så att axeln sparas. I går så körde jag motorsågen för första gången sen jag opererade axeln. Gick bra att starta den utan att få ont i axeln.

Skulle vara skönt att få undan veden då det är lovat 30 centimeter snö på tisdag, som vanligt sen vi flyttade ner så är det inte nån tidig vår. I år är det dock extremt sent och det ser ut att bli kallt i allafall 2 veckor till. Potatisen kommer att vara rekord sent i backen i år, blir kanske potatis lagom till midsommar i år.....

Den gamla datorn pajade i veckan, den är väl ca 7 år nu. För några månader sedan pajade en av diskarna som nu är utbytt mot en ny bara 10ggr större. Nu var det Grafikkortet som pajade en jäkla kluns med fläktar och grejer på. Jag köpte dock ett nytt av den billigaste modellen, säkert med en prestanda som vida överglänser det gamla grafikkortet 349:- på Netonnet. Så nu går den förhoppningsvis en stund till.

Idag har jag klyvt det mesta av veden, endast några riktigt stora klabbar återstår. Det har nu blivit 4,5 säckar dvs 8-9 kubik så där. Räcker i alla fall till två vintrar för oss.

Hann även med att titta lite på SM-finalen i Bandy på TV från Friends Arena. Kul att Bajen vann, det var ju välförtjänt till slut.