måndag 21 juni 2010

Mormor 70 år

Igår var vi på utflykt till Skäralid med anledning av mormors 70 årsdag. Det var första gången vi var i Skäralid. En fantastisk naturupplevelse med ett mycket speciellt landskap, tror aldrig jag har sett så branta sluttningar, man fick nästan svindel när man tittade uppåt :-o. Tjejerna var riktigt duktiga Asta gick i stort sett hela 3,9 kilometersslingan själv, det var ju inte en helt lätt teräng att ta sig fram i. John och Agneta och Sofia och Samuel var också med på utflykten. 

Vi hade en väldig tur med vädret för regnet hängde i luften och det regnade både på vär dit och hem, men vi klarade oss riktigt bra kom en liten kort skur medan vi hade picknick. Det var gott med maten efter promenaden, det är alltid så gott att äta utomhus också.

I övrigt har vi jobbat en hel del med att röja och klippa gräs i helgen. Jag klippte på andra sidan bäcken i går morse innan vi åkte till Skäralid. Idag har både jag och Eva kört röjsåg och röjt gräs runt husen och. Jag har också kört lite gräsklippare i kväll men hann inte klart så det blir nog lite imorgon också! Det var en fin kväll på Bjäre att sitta och skumpa runt på klipparen i kvällsolen.

I går var Anders och Britt-Marie här och släppte ytterligare 6 kor, så nu har vi 10 kor som betar på vår mark. Det är en mer än förra året, vi har också sämre med bete i år då vissa delar ju är nysådda. Bra med lite automatiska gräsklippare.

Jag och Doris har kört lite extraträning med fotboll, Doris gör faktiskt stora framsteg. Vi har kört lite skott och målvaktsträning, Doris är lite rädd för bollen, det skall vi försöka träna bort. Fotbollsplanen är nu härligt grön igen och har återhämtat sig efter vinterns snömögel.

Idag har jag också satt upp fönsterbläcken på källarfönstren och börjat foga runt fönstren så att det skall bli helt tätt.

Vi hann också med att göra en kort familjeutflyckt till Rammsjö strand och gå lite i hamnen och att köpa glass i kiosken. Det var en jättefin eftermiddag nästan helt vindstilla och soligt.

Doris och jag var ute en kort sväng sent i går kväll på marken, härlig att bo så här mitt i naturen. Vi såg ett Rådjur som också "skällde" vilket Doris tycket var häftigt.

Imorgon börjar Doris simskola, hon skall väl ruinera mig genom att ta en massa märken nu igen förstås. Det är ju jättebra att Doris är så duktig på att simma så det får jag ta. Asta och Svea skall gå på simskola lite senare i sommar.     

Nu är det faktiskt bara två veckor kvar till semestern.