söndag 25 april 2010

Våren är här! (Mitt hundrade blogginlägg!)

Våren är här! I helgen har vi vårstädat och tvättat bilarna. Jag har dragit i gång Guldvingen som med startgas startade ganska lätt. Den var riktigt skitig och dammig efter en vinter i stallet, men efter en tvätt och upputsning var den sitt gamla jag igen. Jag tog faktiskt också en eftermiddagstur på Bjäre, var och tankade och åkte ner till hamnen i Rammsjö, havet var alldeles spegelblankt, rent magiskt i soldiset. Funderar på att ställa mig i kö för en båtplats där, om nu båten kommer ner med Grabbgänget om 3 veckor.

Igår var Eva och tjejerna och hälsade på mormor och morfar i Huaröd. Det var länge sen vi var där och hälsade på. Eva kom hem med en hel kasse med lökar så nu har vi lite att sätta i trädgården, känner jag Eva rätt kommer det att bli jättefint i trädgården med tiden.

Jag fick en skruvdragare av Morfar, en jättefin Dewalt. Passade perfekt då min gamla Dewalt nu snart gjort sitt batterierna sunkar. Tack så mycket Morfar, jag kan garantera att den kommer till användning, skruvdragaren är mitt favoritverktyg, jag spikar aldrig!

Jag var hemma och gjorde klar gavlarna och vindskivorna på ladan nere på marken, nu är den helt klar. Blev i alla fall en påtaglig skillnad mot när jag började. Blir alltid mer jobb än man tänkt sig när man börjar, ändå har det inte varit nåt direkt strul.

Igår tvättade jag även av traktorn, det behövdes verkligen, såg ut som ett grustag. Även den gamla åkgräsklipparen fick en tvätt och blev jättefin. Tyvärr så är växellådan inte helt ok på den gamla Gilson traktorn, växlar hoppar ur och det skrapar ordentligt när man växlar. Är nog investeringsläge på en modernare maskin, vi har ju en hel del gräs att klippa.

Idag var jag och tog hand om överblivet flis, som man missat baljorna med. Kan vara bra att ha i rabatterna tex. La även lite under gungorna som avjämning, mjuk att landa på om man ramlar av.

Eva fiaxde lite i trädgården också, här har vi mycket jobb kvar. Eva klippte våra gamla vinbärsbuskar och fixade lite vid det nya potatislandet, några rader har vi satt, man skall ju odla potatis om man bor på Bjäre.

Vi funderar även på att plantera majs, var rätt häftig förra året när vi var nera hos Lasse och han bröt oss några färska majskolvar som vi grillade, de var jättegoda.

Doris hade primär för den första Seriematchen i fotbollen, Västra Karup kämpade bra men fick ge sig med 5-2. Härligt med en grön gräsmatta att spela på. Skall försöka hinna med lite extra träning med Doris.

Asta och Svea tyckte att det var så sköt att kunna ta av vinterjackorna på middagen och bara springa runt i fliströjor och solhattar, den nya sandlådan och studsmattan gillar tjejerna. Att vara nere vid bäcken och kasta i pinnar är också kul.